Bitcoin Bu Sefer ABD’ye Rağmen Farklı Yükseliyor: İşte Sebebi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analiste göre Bitcoin’in (BTC) bu seferki yükselişi geçtiğimiz yükselişlere göre daha farklı ve daha güçlü bir ivmeyle devam ediyor.

Popüler Crypto Is Macro Now haber bülteninin yazarı Noelle Acheson, Bitcoin’de yaşanan son yükselişlerin bir öncekilere kıyasla farklı noktalara sahip olduğunu belirtti.

Analist, normal şartlar alında dolar endeksi (DXY) ve ABD hazine tahvillerinin yükselişe geçtiği dönemlerde Bitcoin gibi riskli varlıkların bundan olumsuz etkilendiğini fakat içinde bulunduğumuz günlerde tüm dinamiklerin bunun tam tersi şekilde hareket ettiğini öne çıkardı.

ABD’nin TÜFE verilerinin ve %3’ün üzerindeki enflasyon oranının başta DXY olmak üzere birçok tahvil özelinde yükseliş getirdiğini buna rağmen Bitcoin’in yükselişine aralıksız devam ettiğini vurguladı:

Bitcoin’in DXY ve ABD tahvil getirilerindeki artışa rağmen düşmüyor. Bu da güçlü girişlerin başlangıcı anlamına geliyor. Olağan satış baskısını dengeleyen alım baskısı hep vardı fakat bu artıyor gibi görünüyor.

Öte yandan ekonomik sıkıntılar yaşayan Çin vatandaşlarının ve üçüncü sınıf ülke statüsünde olan Nijerya ve diğer Afrika ülkelerinin enflasyona karşı güvenli liman olarak Bitcoin’e yöneldiğini belirterek yükseliş ivmesinin geçtiğimiz yıllara kıyasla çok daha güçlü olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Bu Sefer ABD’ye Rağmen Farklı Yükseliyor: İşte Sebebi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!