Altcoin’e Yapılan İki Saldırı, 290 Milyon Dolarlık Kayıpla Sonuçlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para oyun platformlarından PlayDapp’e (PLA) yapılan saldırı sırasında milyonlarca dolar değerinde altcoin çalındı.

Blockchain analiz firması Elliptic’in araştırmasına göre bir saldırgan, PlayDapp’e saldırarak 36,5 milyon dolar değerinde 200 milyon PLA üretti.

PlayDapp ekibi, saldırganla blockchain üzerinden iletişime geçerek paraları 1 milyon dolarlık ödül karşılığında iade etmesini talep etti. Aksi halde saldırganın yakalanması için beyaz şapkalı hackerlara 1 milyon dolar ödül verileceği açıklandı.

Ancak saldırgan, parayı iade etmeye yanaşmadı ve üç gün sonra 253,9 milyon dolar değerinde 1,59 milyar PLA daha basarak bunları kripto para borsaları aracılığıyla aklamaya başladı.

Elliptic, “Saldırıdan önce dolaşımda toplamda 577 milyon PLA token bulunuyordu, bu yüzden saldırgan, yeni üretilmiş 1,8 milyar token’ı saldırıdan önceki fiyata yakın bir fiyattan satmakta zorlanabilir.” dedi.

PlayDapp, geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak PLA için kullanılan akıllı sözleşmenin durdurulduğunu belirtti. Ekip, saldırganı yakalamak için polisle, kripto borsalarıyla ve blockchain şirketleriyle iş birliği yapıyor.

TradingView verilerine göre PLA, hafta boyunca %14’ten fazla değer kaybetti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin’e Yapılan İki Saldırı, 290 Milyon Dolarlık Kayıpla Sonuçlandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!