ABD Bitcoin’de Panik Satışını Tetiklerken Dip Alımları 51 Bin Doların Üzerine Taşıdı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin enflasyon verileri kripto para yatırımcılarına dibi satın alma fırsatı yarattı.

On-chain analiz platformu Santiment, 13 Şubat günü beklenenden yüksek açıklanan ABD enflasyon verilerinin kripto para piyasasına etkisini yorumladı.

Verilerin ardından Bitcoin dahil kripto para piyasasında ufak çaplı düşüşler yaşandığına işaret eden analiz firması, yatırımcıların bu düşüşleri bir kez daha dipten alım fırsatı olarak değerlendirdiğini vurguladı. Yaşanan düşüşlerle birlikte Bitcoin dün 48.500 dolar bandına kadar gerilese de düşüşleri fırsat bilen yatırımcıların alımlarıyla birlikte halihazırda tekrardan 50 bin doların üstüne çıkmayı başardı.

Öte yandan dün yaşanan düşüşün 2 yılın ardından kripto para yatırımcıları arasında önemli bir kutuplaşmanın başlangıcını tetiklemiş olabileceği belirtildi. Bitcoin’in 50 bin dolar bandını kısa vadeli tepe olarak görenler ve her şeyin henüz yeni başladığını düşünenler arasındaki bu kutuplaşma, yatırımcıları her iki tarafta da pozisyon almaya itti.

Yine de olası panik satışlarına karşı dibi almak için hazırda bekleyen güçlü bir kitle olduğunu vurgulayan Santiment, yükseliş yönlü trendin geri dönüşler için iyi bir destek oluşturduğunu ima etti.

Son 3 Tüketici Fiyat Endeski (TÜFE) raporunun da kripto para piyasası için başarılı geri dönüşlerle sonuçlandığı kaydedilerek piyasanın dinamiklerinin boğa yönlü olduğuna dikkat çekildi.

ABD bir sonraki TÜFE verisini 12 Mart 2024’te açıklayacak. Piyasalar mart ayında bir faiz indirimi beklemezken gözler haziran ayında yılın ilk faiz indirimine yönelik beklentiye çevrilmiş görünüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,8 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 51.325 dolardan işlem görüyor.

ABD Bitcoin’de Panik Satışını Tetiklerken Dip Alımları 51 Bin Doların Üzerine Taşıdı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Bitcoin’de Panik Satışını Tetiklerken Dip Alımları 51 Bin Doların Üzerine Taşıdı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!