Bitget 2024 İncelemesi – Bitget Nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar popülerliğini sürdürmeye devam ederken, yeni kullanıcıların kullandıkları platformlar hakkında bilgi sahibi olması oldukça önem arz ediyor.

Bitget, mevcut kripto devlerinin arasında nispeten yeni sayılır ancak hızla kripto para devlerinin arasında kendisine bir yedinmiş halde. Peki Bitget sizin için doğru borsa mı?

Bu kapsamlı inceleme ile birlikte, Bitget’in sunduğu kripto para ürünlerini, yatırım araçlarını, güvenliğini ve sizin için doğru kripto para borsası olup olmadığını inceliyoruz.

1.Bitget Borsası Nedir?

Bitget, kripto para dünyasında güvenilir, oldukça geniş ürün yelpazesine sahip ve güvenilir bir kripto para borsası olarak karşımıza çıkıyor. 2018 yılında kurulan platform, 550’den fazla spot işlem çiftini ve toplamda 770’den fazla işlem çiftini destekleyerek geniş bir yelpazede hizmet vermeye devam etmekte. Türev araçlarından, copy tradinge kadar birçok özelliği içinde barındıran Bitget, kripto topluluğu içinde kısa sürede önemli bir yer edindi ve CoinGecko’nun ilk 20 borsa listesinde 13. sıraya yerleşti.

2. Bitget Güvenli Mi?

Kripto alanında yeni veya deneyim olan herkesin bildiği üzere fonların güvenliği, kripto para borsası seçerken birincil öneme sahiptir. Bitget’in güvenlik önlemleri, tüm bir kullanıcının ihtiyacı olabilecek her türlü gerekliliği karşılamakla beraber standart iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), kullanıcıların fonlarının soğuk cüzdanlarda saklanması, sigorta fonu, beyaz listeler gibi güvenlik önlemleri sunmaktadır.
Bitget’in sunduğu bireysel ve sistemsel güvenlik önlemleri aşağıdaki gibidir:

Bu özellik ile fonlarınıza ekstra bir güvenlik katmanı sağlamak adına size benzersiz bir kod sunulur ve kod değiştirildiğinde otomatik olarak 24 saatlik çekim engeli uygulanır.

Çekim Adresi Beyaz Listesi

Güvenilir adreslerden oluşan bir beyaz liste oluşturarak güvenliğinizi artırabilir ve sadece bu adreslere çekime izin verebilirsiniz.

Kimlik Avı/Oltalama Önleme Kodu

Bu özellik ile Bitget’ten gelen hakiki mailler size özel bir kod içerir ve bu sayede sahte mail ile gerçeğini birbirinden ayırt edebilirsiniz.

Üçüncü Taraf Hesap Entegrasyonu

Bu özellik sayesinde kolayca Bitget hesabınızı güvenilir üçüncü taraf platformlara bağlayabilirsiniz.

Şifresiz Çekme İşlemleri

Bu özellik sayesinde önceden belirlenmiş limitler belirleyin ve para çekme hedeflerinizi zahmetsizce yönetin.

Güvenilir Cihaz Yönetimi

Güvenilir Cihaz Yönetimi ile hesap güvenliğini sağlayın. Bu araç, kullanıcıların izin verilen cihazları belirlemelerini sağlayarak yetkisiz erişime karşı ekstra bir koruma katmanı ekler.

Platforma ara vermeyi veya platformdan kalıcı olarak ayrılmayı mı planlıyorsunuz? Hesap Etkinliği bölümümüz, Bitget hesap silme işlemini başlatma seçeneği sunarak verilerin ve hesap bilgilerinin güvende kalmasını sağlar.

Aralık 2023 itibarıyla 424 milyon $ değere ulaşan Bitget Kullanıcı Koruma fonu, kullanıcıları kendi işlemleri dışındaki kayıplardan korur.

3. Bitget Kullanmaya Nasıl Başlanır?

Kripto dünyasına Bitget ile adım atmaya hazırlanan kullanıcılar için başlangıç biraz sancılı olabilir. Ancak Bitget, yeni kullanıcıların hızla adapte olabileceği basit ve sezgisel bir kayıt süreci sunuyor. Kullanıcılar hızla bir hesap oluşturabilir ve doğrudan banka hesaplarını kullanarak itibari para yatırıp alım-satım yapmaya başlayabilirler.

Dahası, Bitget platformu sıklıkla yeni başlayan kullanıcıları hedefleyen kampanyalar yürütmektedir. Bu kampanyalar sayesinde kripto kariyerinize ekstra ödüllerle başlayabilir ve ihtiyacınız olabilecek ekstra desteği elde edebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken bir hesap oluşturmak, kimlik doğrulamanızı tamamlamak, hesabınızı fonlamak ve tercih ettiğiniz strateji ile alım-satım işlemlerine başlamak.

4.Bitget Kullanmanın Avantajları
Avantajlar:

Çeşitli Ürün Seçenekleri: Bitget platformunun sunduğu ürün seçenekleri bir hayli fazla. Ağırlıklı olarak bir kripto türev borsası olan Bitget, yelpazesi ile kriptoya yeni adım atan kullanıcıları biraz ürkütebilecek ancak zaman geçtikçe deneyimli kullanıcıları fırsatlarıyla sevindirebilecek geniş bir ürün yelpazesine sahip.
Kullanıcı Dostu Arayüz: Platform, hem acemi hem de deneyimli traderlar için oldukça fazla ürün sunuyor ve bu ürünlerin arayüzleri oldukça basit. Hem yeni başlayan hem de deneyimli kullanıcıların öğrenim süresi oldukça kısa olacaktır.
Güvenlik Önlemleri: Konu kripto paralar olunca güvenlik asla hafife alınamayacak bir konu. Bitget, hesap güvenliği için oldukça fazla araç sunuyor ve varlıklarınızı korumaya almanız için size gereken her aracı sağlıyor. Yazım sırasında, Bitget’in koruma fonu 424 milyon USD’yi bulmuş durumda. Yani gerçekleşme ihtimali düşük olsa bile platformdan kaynaklanabilecek kayıplarınızda koruma altındasınız.
Geniş Kripto Seçenekleri: Bitget oldukça geniş bir kripto yelpazesine sahip ve düzenli listelemeler ile birlikte sürekli olarak kripto para işlem çifti kataloglarını genişletiyorlar.
Banka Entegrasyonu: Bitget, Türkiye’deki kullanıcılar için ek olarak bir de Bitget TR adlı bir platforma sahip. Bu platform ile Bitget ve Bitget TR arasında dahili transfer gerçekleştirerek paranızı TRY’ye çevirip doğrudan banka hesabınıza çekebilirsiniz.

Bitget Token (BGB) Nedir?

Bitget’in ekosisteminin merkezinde kendine özgü hizmet tokeni BGB yatıyor. BGB tokeni birden fazla amaca hizmet eder ve doğrudan Bitget platformunda alınıp satılabilir.

İşlem Ücretlerinde İndirim

Bitget’te yaptığınız piyasa yapıcı ve piyasa yapıcı işlemlerinden doğan ücretleri BGB ile ödeyerek %20 oranında indirim alabilirsiniz.

Token Satışlarına Katılım

Bitget’in yeni kripto projeleri için Launchpad ürününde yeni listelenecek kripto paraları satın almak için BGB kullanılıyor. Yani eğer Bitget platformundaki yeni kripto paraları satın almak istiyorsanız BGB sahibi olmanız şart.

Bitget Token (BGB) şu ana kadar aşağı yönlü piyasalarda oldukça stabil bir performans sergiledi ve buna ek olarak deflasyonel bir kripto paradır, yani düzenli yakımlar gerçekleştirilerek piyasadaki toplam arzı azaltılmaktadır.

BGB’nin sizin için doğru token olup olmadığı veya artıp azalacağı konusunda kesin bir şey söyleyemeyiz. Ancak kullanım amaçlarından bir diğer de platform üzerinde alınıp satılması.

6. Bitget’te Nasıl Para Yatırılır?

Bitget’e para yatırmak oldukça basit, çünkü Bitget TR aracılığıyla banka hesabınızı kullanarak doğrudan Türk Lirası yatırma işlemi yapabilirsiniz. Eğer hesabınızı nasıl bağlayacağınızı veya nasıl banka hesabınızı kullanarak yatırma işlemi yapacağınızı bilmiyorsanız Bitget’in sunduğu rehberleri okuyarak kolaylıkla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bunların yanı sıra doğrudan platform hesabınıza yatırma işlemi gerçekleştirebilir veya Bitget Wallet (eski adıyla Bitkeep) ile bir cüzdan oluşturarak doğrudan hesabınıza bağlayabilirsiniz.

7. Bitget Ürünlerinin Genel Bakışı

Bitget’in ürün yelpazesi, perpetual kontratlar ve spot ticaret dahil olmak üzere çeşitli ticaret enstrümanlarını içermektedir. Bu teklifler, kullanıcılara tercihlerine ve risk iştahlarına uygun ticaret stratejilerini uyarlamalarına olanak tanır.

Bitget ağırlıklı olarak bir kripto türev platformudur ve öncelikli ürünü Copy Trading’dir. Tabii bu demek değil ki Bitget sadece Copy Trading sunuyor. Bitget’in ürün yelpazesi oldukça geniştir ve her tür yatırımcıya risk alışkanlıklarına uygun alım-satım stratejileri geliştirebilecekleri araçlar sunar. Söz konusu kripto para yatırım ürünlerinin bir kısmını sayacak olursak, aşağıdaki liste büyük bir kısmını kapsayacaktır:

Spot
Swap
P2P
Vadeli İşlemler
Kaldıraç
Vadeli ve Spot Copy Trading
Vadeli ve Spot Bot Copy Trading
Spot ve Vadeli İşlem Grid Trading
Staking
Otomatik Yatırım
Shark Fin
Smart Trend
İkili Yatırım
Range Sniper
Launchpad
Launchpool
Kripto Kredileri
OTC
Kartopu

Spot ve vadeli işlemler (futures) gibi bilindik alım-satım araçları oldukça yaygın olarak kullanılsa da, Shark Fin veya Range Sniper gibi araçlar biraz daha fazla bilgi ve risklerin anlaşılmasını gerektiren ürünler. Bitget, her bir ürünün detaylı bir biçimde açıklandığı Akademi arşivi de sunuyor.

Her zaman olduğu gibi, kripto para işlemlerinizi yapmadan önce aldığınız riskleri çok iyi değerlendirmeli, şartlarınızı iyice düşünmeli ve hep ama hep kendi araştırmanızı yapmanız gerekmektedir.

Bununla birlikte, Bitget’in en çok öne çıkan ürünü Copy Trading ve Bot Copy Trading.

Copy Trading Nedir?

Copy Trading ürününde mantık basittir. Bitget, belirli kriterleri karşılayan kullanıcılarını Elit Trader statüsüne yükseltir ve bu kişilerin başkalarının işlemlerine liderlik etmesine olanak sağlar.

Bu durumda, Copy Traderlar da mevzubahis Elit Traderları tıpkı bir sosyal medya platformunda hesapları gezercesine (ki zaten platform da “sosyal kripto platformu” olarak tanıtılmakta) inceleyebilir ve her bir Elit Trader’ın geçmiş performansını görerek işlemlerinde ne kadar başarı yakaladıklarını inceleyebilir.

Daha sonrasında ise kullanıcı, beğendiği bir Elit Trader’ın işlemlerini kopyalamaya başlayabilir. Bu durumda, belirli bir varlığı kenara ayırırsınız ve bu varlıklar seçtiğiniz traderın stratejisini kopyalamaya ayrılır ve getirilerinizin ufak bir kısmı söz konusu Elit Trader’a verilir.

Kısacası, eğer kendi stratejinizi geliştirmek veya kripto dünyasına adım atmakta çekinceleriniz varsa, stratejinizi bir başka tradera bırakarak diğerlerinin deneyimi ve bilgisi üzerinden kâr elde etmenize olanak sunan bu ürünü kullanabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Bitget Bot Copy Trading de sunar. Kullanıcılar, kendileri oluşturdukları alım-satım botlarını bu pazarda piyasaya çıkarabilir ve para karşılığı kendi stratejilerini kullanacakları botlardan kâr elde edebilirler. Botları satın alan kullanıcılar ise bu botların stratejisini kullanarak yatırım yapabilir.

8. Bitget TR Nedir?

Bitget TR, Bitget’in sadece Türkiye’de yer alan kullanıcılara özel kripto para platformu ve itibari para geçididir. Banka entegrasyonu sayesinde kullanıcılar doğrudan banka hesaplarını kullanarak kripto para satın alabilir, Türk Lirası yatırabilir ve çekebilirler.

Ek olarak, kullanıcılar Bitget TR hesaplarını Bitget hesaplarına bağlayarak iki hesap arasında ücretsiz dahili transferler yapabilirler.

9. Bitget’te Alım-Satım Ürünleri Dışında Neler Var?

Pekala, Bitget 600+ kripto para ve 700+ işlem çifti sunuyor. Bitcoin (BTC) ve yüzlerce altcoin’i alıp satmak için güvenli bir platform mevcut. Peki başka?

Kullanıcılar, Bitget Research ile en yeni piyasa trendlerine dair haberlere erişebilirken, Bitget Blog ile birlikte platformun en yeni etkinliklerinden ve ödül tekliflerinden haber alabilir. Ek olarak, kripto dünyasına ilk defa adım atan kullanıcılar için bir de Akademi arşivi mevcut.

Bunların yanı sıra Bitget aynı zamanda Blockchain4youth projesi ile birlikte kripto sektöründe yükselmeyi hedefleyen gençler için burslar ve eğitimler sunuyor. Son olarak, Bitget’in bir de kendine ait bir cüzdanı söz konusu.

Bitget Wallet (önceki adıyla Bitkeep), kullanıcılara onbinlerce dApp, staking hizmetleri, yüksek güvenlik, NFT pazar yeri gibi çeşitli özellikler sunuyor.

10. Bitget İşlem Ücretleri

Bir kripto para platformu seçerken kullanıcıların ilk düşüncelerinden bir diğeri de platformun ne kadar işlem ücreti uyguladığı. Bitget farklı ürün kategorileri için farklı işlem ücretleri sunmaktadır, örneğin Spot piyasa yapıcılar ve alıcılar %0,1 işlem ücreti öderken, Vadeli İşlemler için piyasa yapıcılar %0,2, alıcılar ise %0,06 oranında işlem ücreti öder.

BGB ile ödediğiniz işlem ücretlerinde %20 oranında indirim alacağınızı unutmamakta fayda var.

Bunun yanı sıra, eğer VIP kullanıcı olmak isterseniz Bitget sizin için farklı ayrıcalıklar sunuyor olacak. Elde ettiğiniz seviyeye bağlı olarak 10.000.000 USD’ye varan çekme limitleri ve %0,045’e kadar inebilen işlem ücretleri Bitget’in VIP seviyedeki kullanıcılarını bekliyor olacak. Bununla beraber size özel bir hesap yöneticisi, VIP kullanıcılara özel birikim ürünü avantajları, Bitget Kart’a ayrıcalıklı erişim gibi ayrıcalıklar için bir VIP olmaya başvurabilirsiniz.

11. Sonuç

Bitget, güvenlik ve hem ürün hem de kripto para çeşitliliği açısından tatmin edici bir platform sunuyor. 2018’de kurulmuş bir platform olarak mevcut kripto devleri arasında nispeten yeni sayılabilecek olsa da, platform şimdiden oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor ve hemen hemen her telden kullanıcı için ilgi çekici fırsatlar sunuyor.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitget 2024 İncelemesi – Bitget Nedir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!