Bitcoin Neden Yükseliyor? Solana Tabanlı Smog Token Rekor Kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto para birimi Bitcoin hızlı bir yükselişe yükselişe geçti. 48 bin doların üzerine çıkan Bitcoin fiyatı, son 1 yıllık zaman diliminde yüzde 100’ün üzerinde büyüme kaydetti.

Güncel CoinMarketCap verilerine göre BTC fiyatı, 1 yıl içerisinde yüzde 121 büyüdü. Hızlı bir tırmanışa geçen Bitcoin, önce 47 bin ve ardından 48 bin dolar seviyesini aştı. Mevcut fiyatıyla 48 bin 180 dolardan işlem gören BTC, kripto para piyasasında hareketliliğe yol açtı.

Bitcoin fiyatının yükselmesinin gerekçeleri arasında spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanması ve merkez bankalarının faiz kararları gösteriliyor. Merkez bankalarının faiz indirimine gideceği dönemin yaklaşması sebebiyle kripto paralara yönelik para girişlerinin artması sonucunda BTC fiyatının yükseldiği ifade ediliyor.

Bitcoin’in yükselmesinde yarılanma olarak bilinen halving’in de etkileri olduğu söyleniyor. Özellikle kurumsal yatırımcıların, Bitcoin madenciliği ödüllerinin yarılanması öncesinde BTC’yi güvenli bir liman olarak gördüğü ve yatırım yapmayı düşündüğü belirtiliyor.

Lider kripto Bitcoin’in yükselişi, kripto para piyasasının toplam piyasa değerini de artırdı. BTC’nin piyasa değeri 945 milyar doları aşarken kripto para piyasasının piyasa değeri 1,7 trilyon dolar seviyesine çıktı.

Yükselişe rağmen Bitcoin, 2021 yılındaki 69 bin dolarlık rekor seviyenin epey altından işlem görüyor. Bazı yatırımcılar BTC’nin daha fazla artmasını beklerken küçük yatırımcılar için mevcut fiyat bile epey yüksek kalıyor.

Kripto para piyasasına girmek veya varlıklarını değerlendirmek isteyen yatırımcılar, kısa vadede gelir getirecek projelere odaklanıyor. Listelenmesinin ardından hızla yükselen SMOG token, yatırımcıların ilgisini çekmeyi başaran projeler arasında yer alıyor. 

Solana Tabanlı Smog Token İlk 3’e Girdi

Ocak ayında Aralık ayına göre yüzde 30 büyüyen Solana ağı üzerinde inşa edilen Smog token, gösterdiği performans ile yatırımcıların dikkatini çekiyor. 

Solana blok zinciri üzerinde yer alan en popüler 10 token arasında ilk 3’e girmeyi başaran SMOG, ilk 24 saatte 1,62 milyon dolar işlem hacmine ulaşarak adeta rekor kırdı.

Solana tabanlı Jupiter merkeziyetsiz borsasında (DEX) piyasaya sürüldükten sonraki 24 saatte yüzde 1300 oranında artan projeye ilgi gösteren yatırımcılar, Smog token satın almak için adeta sıraya girdi.

Eşi benzeri görülmemiş bir airdrop etkinliği vadeden proje ekibi, Solana topluluğunun radarına girdi. Meme coinler arasında öne çıkmayı amaçlayan SMOG, daha ilk günden adından söz ettirmeyi başardı. 

Yeni Meme Coin Smog Topluluğa Odaklanıyor

Solana tabanlı bir SPL tokeni olan SMOG projesinin merkezinde topluluk bulunuyor. Yüzüklerin Efendisi’ndeki Orta Dünya ejderhası Smaug’dan ilham alan proje, 10 Şubat 2024’te başlayan Çin Yeni Yılıyla eş zamanlı olarak piyasaya sürülüyor. Ejderha Yılı’na geçiş yaptığımız günlerde proje ekibi, akıllıca bir strateji ile ejderha temasını benimsiyor.

Başarılı meme coin projelerinden olan PEPE ve BONK gibi tokenlerin popülerliğinin arkasında güçlü bir topluluk olduğunu bilen Smog ekibi, detaylı yol haritası ve airdrop ödülleri ile köklü bir topluluk oluşturmayı amaçlıyor.

Airdrop etkinliği ile benzersiz bir ödül vaadinde bulunan ekip, Smog token satın alma konusunda yatırımcıları teşvik etmeyi amaçlıyor. İlk günden yüzde 1300 yaparak dikkatleri üzerine çeken SMOG, bu amacına ulaşıyor gibi görünüyor.

Yatırımcıların airdrop etkinliğine katılabilmek için öncelikli olarak SMOG token sahibi olması gerekiyor. Airdrop görevleri arasında, günlük internet sitesi ziyareti ve SMOG sosyal medya hesaplarının takip edilmesi gibi etkileşimli görevler bulunuyor. 

Smog Token Satın Almak İçin Bilmeniz Gerekenler

“Hepsine hükmedecek bir meme coin” sloganıyla hareket eden Smog, yatırımcılara çeşitli fırsatlar sunuyor. 

Ejderha temalı meme coin Smog coin’in toplamda 400 bin adet token arzı bulunuyor. Bu arzın yüzde 50’si pazarlama, yüzde 35’i airdrop ödülleri, yüzde 10’u CEX listelemeleri ve yüzde 5’i DEX likiditesine ayrılıyor.

Dextoolsapp, Dexscreener ve Birdeye’da trend coinler arasına giren Smog token satın almak isteyen yatırımcılar, SOL, USDT, BONK veya başka bir seçenek tercih ederek yatırım yapabiliyor.

SMOG satın alan yatırımcılar, airdrop etkinliği için gerekli görevleri yerine getirerek benzersiz ödüller kazanma imkanı buluyor. Zealy topluluğuna katılan SMOG token sahipleri ne kadar fazla sayıda görev tamamlarsa o kadar fazla puan kazanma şansı yakalıyor.

Smog projesinin yol haritasında toplamda üç aşama bulunuyor. İlk aşamada proje ekibi, staking inşası ve sosyal aktivasyona odaklanıyor. İkinci aşamada airdrop etkinliğini başlatan ekip, token yakma imkanlarını da değerlendiriyor.

Smog token yol haritasının üçüncü ve son aşamasında topluluğu teşvik etmenin farklı yolları üzerinde duruluyor. Proje ekibi daha fazla airdrop etkinliği düzenleyerek Smog topluluğu ile bağlarını güçlendirmek istiyor.

Solana tabanlı Smog token satın alan ilk yatırımcılara Early Dragon Slayers yani İlk Ejderha Katilleri adı veriliyor. Proje ekibi erken yatırımcılar için bir dizi ekstra ödül planlaması yaptığını belirtiyor.

Merkeziyetsiz blok zinciri Solana tabanlı Jupiter DEX’inde satılan SMOG token, mevcut fiyatıyla 0,0725 dolardan alıcı buluyor.  

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Yükseliyor? Solana Tabanlı Smog Token Rekor Kırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!