Dikkat Altcoin Saldırısı: Milyonlarca Dolarlık Hack ile Fiyat Yüzde 20 Çakıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzinciri oyun platformu PlayDapp saldırıya uğrarken milyonlarca dolar değerinde altcoin çalındı.

On-chain güvenlik platformu Cyvers Alerts tarafından aktarılan verilere göre blokzinciri tabanlı oyun geliştiricisi PlayDapp milyonlarca dolar değerinde bir siber saldırıya uğradı.

Projenin akıllı kontratları üzerindeki yetkiyi kısmi şekilde ele geçiren saldırganlar kafalarına göre PlayDapp (PLA) basmaya başladı. İlk verilere göre saldırganlar, Merkeziyetsiz kripto para borsası FixedFloat aracılığıyla 31 milyon dolar değerinde 200 milyon PLA token bastı.

Ardından kısa süre sonra harekete geçerek, kripto para borsası Gate.io’ya 5,9 milyon dolar değerinde PLA yatırdılar.

Konu hakkında açıklamada bulunan ekip, saldırıyı kabul ederken tekrardan güvenlik sağlamak amacıyla işlemlere başladıklarını belirtti:

PLA token sözleşmesini içeren kritik bir güvenlik olayı hakkında sizi bilgilendirmek için yazıyoruz. PLA token sözleşmesi hacklendi ve ek PLA tokenleri yayınlandı. Bu durumun ciddiyetini anlıyoruz ve derhal harekete geçeceğimizi garanti ediyoruz. PLA’yı etkileyen doğrulanmış bir güvenlik ihlali nedeniyle PlayDapp, PLA varlıklarını korumak için derhal harekete geçiyoruz. Bu, PlayDapp tarafından tutulan TÜM PLA’ların yeni, güvenli bir cüzdana zorunlu olarak aktarılmasını içerir. Buna hem kilitli hem de kilidi açılmış varlıklar dahildir.

CoinGecko verilerien göre yaşanan saldırının etkisiyle kısa sürede %19 değer kaybeden PLA, 0,182 dolar seviyesinden 0,148 dolara kadar geriledi. PLA yazım esnasında 0,163 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dikkat Altcoin Saldırısı: Milyonlarca Dolarlık Hack ile Fiyat Yüzde 20 Çakıldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!