Çinli Bitcoin Madencileri Adeta Bir Kripto Para Cenneti Buldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ucuz enerji arayışında olan Çinli Bitcoin (BTC) madencilerinin yeni tercihi Etiyopya oldu.

Çin’in Bitcoin madenciliğini yasaklamasının ardından Kazakistan ve ABD gibi elektriğin ucuz olduğu ülkere göç eden Çinli madenciler, kendilerine yeni bir hedef belirledi.

Bloomberg tarafından sunulan habere göre Çinli madencilerin yeni gözdesi, Afrika ülkesi Etiyopya oldu. Etiyopya, 2021 yılında Afrika’da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük hidroelektrik projesi olan ve Nil nehri üzerine kurulan Rönesans Barajı’nın inşasını başlatmış ve barajın son işlemleri geçen yıl itibariyle tamamlanmıştı.

Rönesans Barajı’nın hazır hale gelmesiyle birlikte üretilecek ucuz elektriği fırsat olarak bilen Çinli Bitcoin madencileri ise bu bölgeye akın etmeye başladı.

Madencilik hizmetleri sağlayıcısı Luxor Technology’nin tahminlerine göre Etiyopya şimdiden dünyanın en çok Bitcoin madencilik makinesi alan ülkelerinden biri haline geldi. Operasyon Direktörü Ethan Vera, Luxor’un oraya ekipman göndermek için ilk büyük anlaşmalarını eylül ayında yaptığını söyledi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çinli Bitcoin Madencileri Adeta Bir Kripto Para Cenneti Buldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!