FTX 1,4 Milyar Dolar Değerindeki Yapay Zeka Yatırımını Satmak İçin İzin İstiyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX, 1 milyar dolardan fazla değere sahip yapay zeka hisselerini satabilmek için mahkemeden izin istedi.

FTX, yapay zeka şirketi Anthropic’teki yaklaşık %8’lik hissesini satmak için mahkemeden onay talep etti. Satışın gerçekleşmesi durumunda FTX, yaklaşık 1,4 milyar dolar değerinde kazanç elde etmiş olacak.

İflas süreciyle boğuşan borsa kısa süre önce 1 milyar dolar değerindeki Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hissesini satarak gündeme gelmişti.

Alacaklılarına ödeme yapabilmek için likit kaynak arayışına devam eden borsa, mahkemeden sıradaki duruşma tarihinin öne çekilmesini talep ederek acelesini de belli etmiş oldu. Normal şartlar altında sıradaki duruşma 22 Şubat tarihinde gerçekleşecek.

FTX, Anthropic’e eski CEO Sam Bankman-Fried aracılığıyla Ekim 2021’de 500 bin dolarlık yatırım yapmıştı ve şirketin zaman içerisinde büyümesi bu yatırımı 1,4 milyar dolara taşıdı. Anthropic’in en son bildirilen değerlemesi Aralık 2023’te 18 milyar dolara kadar yükselmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX 1,4 Milyar Dolar Değerindeki Yapay Zeka Yatırımını Satmak İçin İzin İstiyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!