Çin’in Deneme Tahtası Hong Kong Kripto Para Borsalarına Son Şans İçin Süre Verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu ülkedeki tüm kripto para hizmet sağlayıcılarına lisanslama şartı getirerek, aksi halde hepsini kapatacağını bildirdi.

Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nu (SFC) bugün yayınladığı bildiride ülkedeki yatırımcıları yalnızca lisanslı olan platformlar üzerinden işlem yapmaları konusunda uyardı. Uyarı kapsamında ülkede bulunan kripto para hizmet sağlayıcılarının 29 Şubat’a kadar lisanslama için başvuru yapmalarına yönelik zorunluluk da yer aldı.

Aralarında dünyanın en büyük borsalarından OKX, Bybit ve Binance’le ilişkili olduğu düşünülen borsaların da yer aldığı bu talep doğrultusunda, eğer borsalar belirtilen tarihe kadar en azından başvuruda bulunmazlarsa 31 Mayıs’a kadar faliyetlerini sonlandırmaları gerekecek.

SFC platformları ve kullanıcıları bilgilendirdiği bu bildiride, halihazırda lisanslı kurumlardan ya da lisans başvurusu yapmış kurumlardan işlem yapılması gerektiğinin altını çizerek, bu kapsam dışındaki kurumlarda işlem yapan kullanıcıların hesaplarını şimdiden kapatmalarını önerdi.

Haziran 2023’te kripto para hizmet sağlayıcı firmalarına lisans uygulaması başlatan Hong Kong, bu kapsamda Hashkey ve OSL şirketlerine bu lisansı sağladı. Lisanslı olarak faliyet gösteren bu iki firmanın dışında, OKX ve Bybit de dahil olmak üzere 14 farklı kripto para firmasının başvuruları aktif olarak değerlendiriliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin’in Deneme Tahtası Hong Kong Kripto Para Borsalarına Son Şans İçin Süre Verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!