Bitcoin Fiyatı Yavaş Toparlanıyor Ancak ATH İçin Gözler Bu Tarihlere Çevrildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) yatırımcıları içinde bulunduğumuz döngüde geçmişe kıyasla daha yavaş yaralarını sarıyor.

On-chain analiz platformu Glassnode, Bitcoin’in güncel durumuna ilişkin dikkat çeken detayları paylaştı. Yatırımcıların Bitcoin üzerinde fiyatlandıkları noktaya odaklanan analiz şirketi, geçtiğimiz döngülere kıyasla bu döngüde yatırımcıların ortalama olarak tepe noktasına daha yakın bir yerden alım yaptıkları belirtildi.

Yüksek fiyattan yapılan yatırımlar, yaşanan düşüşlerin ardından doğal olarak daha derin geri çekilmelere yol açtı. Böylelikle yatırımcıların ettikleri zararı toplarlama yüzdeleri de önceki döngülere kıyasla az oldu.

Bununla birlikte Glassnode’a göre gerçekleşen piyasa değeri toparlanıyor olsa da, önceki döngülerle karşılaştırıldığında daha yavaş bir hızda ilerlemesi dikkatlerden kaçmadı. Analistler, toparlanma seviyesindeki bu yavaşlığı, Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trus (GBTC) fonunda olduğu gibi arz fazlası ek ürünlerin piyasadaki etkisine bağladı.

Verilere göre 2015-16 yılları arasında yatırımcı ortalamasının maksimum değer kaybı %24 civarındaydı ve toparlanma oranı günlük bazda %0,22 seviyelerindeydi. Aynı gösterge 2019-20 yılında %16,5 bir değer kaybına işaret ederken günlük bazlı toparlanma %0,17 seviyesindeydi.

Öte yandan içinde bulunduğumuz döngüde maksimum geri çekilme %19 olarak kayıtlara geçerken günlük bazlı toparlanma oranı ise geçmişe kıyasla çok düşük kaldı ve sadece %0,05’lik bir karşılık bulabildi.

Döngüler ve Bitcoin

Bitcoin 2012 yılında yaşadığı boğa döngüsünde yalnızca 7 haftalık periyotta %200’lük yükselişe imza atmıştı. Ardından bu yıl içerisinde Bitcoin’in tepe noktasına ulaşması yaklaşık 670 gün sürdü.

Öte yandan şimdiki döngüye en yakın olan 2015’te ise Bitcoin fiyatının 3x yapması yaklaşık 350 gün sürerken tepe noktasına ulaşması yine 700 güne yakın gerektirdi.

2017’de ise 200 gün içerisinde %200’lük yükseliş yaşarken 65 bin dolar tepesine ulaşması ise 658 gün sürdü. Öte yandan şimdiki döngüde ise Bitcoin fiyatının %200’ü aşması yaklaşık 434 gün sürerek diğerlerinden oldukça uzun sürede gerçekleşti.

Ancak 2015 baz alındığında Bitcoin fiyatının en yüksek seviyesine ulaşması yine de bu tarihten itibaren 650 ila 700 gün sonra gerçekleşecek gibi görünüyor. Söz konusu tarih de 2025 yılının son ayları ila 2026 yılının ilk aylarına denk geliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Fiyatı Yavaş Toparlanıyor Ancak ATH İçin Gözler Bu Tarihlere Çevrildi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!