Bitcoin ile Lüks Saat Fiyatları Arasındaki Korelasyon Yükselişler ile Bozuldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve lüks saatler arasındaki korelasyon, kripto para piyasasında yaşanan son yükselişlerle birlikte bozuldu.

Bitcoin ve lüks saatler arasında uzun süredir devam eden pozitif korelasyon yükselişlerin etkisiyle bozuldu. Özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onaylarından önce güçlü bir pozitif korelasyona sahip olan olan Bitcoin ve lüks saatler, son 4 ayda yaşanan yükselişlerin etkisiyle bağlarını kopardı.

Bu dikkat çeken korelasyon 2021 yılında Covid pandemisi sürecinde ciddi bir artış göstermiş ve hem lüks saatler hem de Bitcoin fiyatında artış görülmüştü. Bitcoin ve lüks saatler arasındaki en temel benzerlik ikisinin de sınırlı bir arza sahip olmasından kaynaklanıyor.

Lüks saat piyasalarına odaklanan WatchCharts’ın verilerine göre busektördeki nihai fiyat zirvesi 2021 boğa piyasasının sonunda ve 2022 kripto para durgunluğunun başlangıcında görülmüştü.

Bitcoin fiyatı son aylarda yükseliş yönlü hareket ederken lüks saat fiyatları ise bunun tam tersi şekilde önemli ölçüde değer kaybetti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Hong Kong borsası olan VDX’in Araştırma Müdürü Greta Yuan, Bitcoin’in lüks saatlere oranla daha iyi performans sergilemesinin şaşırtıcı olmadığını belirtti:

Bitcoin esasen dijital altın olarak biliniyor, bu nedenle geçtiğimiz yıl lüks saatlerden daha iyi değer kazanması şaşırtıcı değil. Piyasa kısa süre önce 42 bin seviyesinin üzerine geri döndü ve bu da yatırımcıların düşüşü satın almak için güçlü bir talep gösterdiğini ortaya koydu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ile Lüks Saat Fiyatları Arasındaki Korelasyon Yükselişler ile Bozuldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!