Kripto Para Fonlarında Devasa Çıkış: Kurumsallar Bitcoin ve 6 Altcoin’den Kaçıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’de (BTC) fiyat 42 bin doların altında takılırken kurumsal kripto para fonlarından ciddi miktarda çıkış görüldü. 

Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde, kurumsal kripto para fonlarından ciddi miktarda çıkış olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta kurumsal kripto para fonlarına net 500 milyon dolarlık para çıkışı oldu.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 478 milyon dolarla yine Bitcoin (BTC) yer aldı. Grayscale’in 11 Ocak tarihinden bu yana spot Bitcoin ETF’inden yaşanan çıkış ve fiyata olan olumsuz etkisinin diğer fonlara da sıçradığı tahmin ediliyor.

Ancak CoinShares verilerine göre Grayscale’den yaşanan çıkışlar 2,2 milyar dolara ulaşsa da hafta sonuna doğru azalma belirtisi gösterdi. Öte yandan diğer spot Bitcoin ETF’leri 1,8 milyar dolar değerinde giriş gördü.

Ethereum (ETH), fonlardaki olumsuz havadan etkilendi ve Bitcoin’e göre küçük 38,8 milyon dolarlık para çıkışı yaşadı. Geçtiğimiz sene çok para çıkışı yaşanan fonlardan biri olan short (kısa) Bitcoin fonundan da 10,6 milyon dolarlık çıkış gözlemlendi.

CoinShares, olumlu haber akışlarına rağmen fiyatta yaşanan düşüşün spot ETF’lerin önceden fiyatlanmasından kaynaklandığını belirtti.

Altcoinler’de de küçük miktarda çıkışlar yaşandı. Polkadot’tan (DOT) 700 bin dolar, Chainlink’ten (LINK) 600 bin dolar, Litecoin’den (LTC) 200 bin dolar, Ripple (XRP) ve Cardano’dan (ADA) 400 bin dolar çıkış oldu. Solana’da ise 3 milyon dolar para girişi gözlemlendi.

Ülke bazında ise neredeyse her ülkeden para çıkışı yaşanırken başı ABD, İsviçre ve Almanya çekti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Fonlarında Devasa Çıkış: Kurumsallar Bitcoin ve 6 Altcoin’den Kaçıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!