SEC BlackRock’ın Ethereum Kararını Başka Bir Güne Erteledi: İşte O Önemli Tarih!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), BlackRock’ın spot Ethereum ETF başvurusuna ilişkin kararını erteledi.

SEC, tıpkı spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının ilk dönemlerinde olduğu gibi spot Ethereum ETF başvurularına ilişkin kararını da erteliyor. Düzenleyici kurum tarafından 24 Ocak Çarşamba günü sunulan dosyada, BlackRock tarafından sunulan iShares Ethereum Trust ETF’ine ilişkin kararın 10 Mart’a ertelendiğini duyurdu.

Düzenleyici kurum bir sonraki tarih olarak işaretlenen 10 Mart’ta söz konusu ETF başvurusunu onaylayabilir, reddedebilir veya ek süre talep edebilir.

Bu erteleme kararına gerekçe olarak dosyanın detaylarının araştırılması için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu belirten SEC, açıklamasının satır aralarında şu ifadelere yer verdi:

Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada gündeme getirilen konuları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olmak amacıyla, önerilen kural değişikliği konusunda harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemeyi uygun görmektedir.

BlackRock söz konusu spot Ethereum ETF başvurusunu geçtiğimiz yıl kasım ayında sunmuştu. Kısa süre önce bu furyaya katılan bir diğer dev isim de Fidelity olmuştu.

Konu hakkında yorumda bulunan Bloomberg Intelligence ETF analisti James Seyffart, bir kez daha mayıs ayını işaret etti:

Spot Ethereum ETF’lerine ilişkin erteleme kararları önümüzdeki birkaç ay boyunca ara sıra gündeme gelmeye devam edecek. Önemli olan bir sonraki tarih 23 Mayıs.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC BlackRock’ın Ethereum Kararını Başka Bir Güne Erteledi: İşte O Önemli Tarih!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!