Ethereum Bitcoin’e Karşı Hakimiyet Kazanıyor: ETF Beklentileri Yüzde 40’a Yükseltti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vadeli işlem piyasalarından alınan veriler, Ethereum’un (ETH) Bitcoin’den (BTC) pazar payı kapmaya başladığını ortaya koydu.

On-chain analiz platformu Glassnode, piyasa dinamiklerini daha iyi anlayabilmek adına vadeli piyasalarındaki Ethereum-Bitcoin dengesini işledi.

Aktarılan veriler Ocak 2022’de Bitcoin vadeli işlemlerinin tüm açık pozisyonların (open interest) %55’ini oluşturduğunu gösterirken bu oran 2023 yılı içerisinde %66,2’ye kadar tırmandı. Öte yandan Ethereum vadeli işlem hakimiyeti 2022-2024 arasında %45’den %33,8’e gerileyerek ciddi anlamda pazar payı kaybetti.

Fakat Glassnode’a göre Bitcoin’in bu denli dominant bir hale bürünmesinin arsında spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onayıan yönelik beklenti yatıyordu. Verilere göre 10 Ocak 2024’de ETF’lerin toplu bir şekilde onaylanmasının ardından gözler tekrardan Ethereum’a çevrildi ve bu durum vadeli piyasalara da yansıdı.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından, Ethereum’un vadeli işlemler piyasasındaki payı %34 seviyesinden %40’a kadar kayda değer bir yükseliş yaşadı ve pazar payını tekrardan güçlendirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) mayıs ayında spot Ethereum ETF başvurularını onaylayabileceğine yönelik beklenti artarken yatırımcıların bu noktadaki ilgisi de çığ gibi büyümeye başladı. Analistler,  Ethereum’un vadeli piyasadaki payını önümüzdeki günlerde daha fazla artırabileceğini öngördü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Bitcoin’e Karşı Hakimiyet Kazanıyor: ETF Beklentileri Yüzde 40’a Yükseltti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!