Ethereum ETF’i İçin Onay Gelecek Mi: SEC’ye Yakın Kaynaklar Ne Düşünüyor?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fox Business muhabiri Eleanor Terrett, olası bir spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) onayına dair bilinmezliğin sürdüğünü belirtti.

Eleanor Terrett 23 Ocak tarihli sosyal medya paylaşımında, spot Ethereum ETF sürecinin perde arkasına ışık tuttu. Olaya aşina kaynaklardan aldığı bilgilerin karmaşık sinyaller verdiğini ifade eden Terrett, spot Ethereum ETF’lere yönelik hem onayın geleceğine hem de reddedileceğine dair dedikoduların olduğunu vurguladı.

BlackRock gibi dev bir şirketin her ne kadar zorlu bir süreçten geçse de günün sonunda spot Bitcoin ETF onayı almayı başardığını hatırlatan muhabir, bazı isimlerin aynı senaryonun spot Ethereum ETF’i için yaşanacağını düşündüğünü dile getirdi.

Öte yandan aldığı birtakım duyumların, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu  (SEC) bu konuda bir iç çatışma yaşadığı ve “hayır” oyunun baskın gelebileceği yönünde olduğunu kaydetti.

SEC’nin Coinbase ve Binance’e açtığı davalarda Ethereum’u bir menkul kıymet olarak tanımlamasının bu yoldaki en büyük engellerden biri olduğunu hatırlatan Eleanor Terrett, yine de Ripple’ın (XRP) SEC’ye karşı benzer bir davada aldığı kısmı zaferin işleri değiştirebileceğini söyledi.

Öte yandan SEC Komisyon Üyesi Hester Peirce’ın kısa süre önce konu hakkında yaptığı açıklamada, spot Ethereum ETF’lerine ön yargısız yaklaşarak normal bir prosedüre dahil etmek gerektiğini dile getirmesini olumlu bir açıklama olarak yorumladı.

Eleanor Terrett, SEC’nin tıpkı spot Bitcoin ETF’inde olduğu gibi Ethereum içinde detaylı bir S-1 dosyalama çalışması yaparak süreci kontrol altına alacağını ve dev şirketlerle bir şekilde uzlaşıya varabileceğini savundu. Bu durumda, önümüzdeki birkaç aylık süreçte tablonun iyice netleşeceğini ve yaz sonuna kadar nihai kararın geleceğini ifade etti.

Ethereum ETF’i İçin Onay Gelecek Mi: SEC’ye Yakın Kaynaklar Ne Düşünüyor? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum ETF’i İçin Onay Gelecek Mi: SEC’ye Yakın Kaynaklar Ne Düşünüyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!