Bitcoin’e Bir Darbe de Çin’den Gelebilir: Fiyatta Düşüş Yönlü Bir Risk Oluşturuyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Yuan’ı korumak için uyguladığı para politikaları Bitcoin (BTC) fiyatında satış baskısı yaratabilir.

Reuters tarafından sunulan habere göre Çin devlet bankaları, itibari para birimi Yuan’ı desteklemek için offshore (denizaşırı) döviz piyasasına yönelik likiditeyi sıkılaştırmaya başladı. Bu hamleyle birlikte denizaşırı Yuan likidite piyasalarının bir göstergesi olan CNH Hong Kong Faiz Oranı %4,95045’e yükselerek 26 Eylül’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Piyasa analistleri dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin bu sıkılaştırma politikalarının Bitcoin gibi risk varlıkları üzerinde satış baskısı yaratabileceğini öngördü. Yuan’ın değerini korumak için piyasadaki dolar likiditesine yönelik yapılan hamleler işin özünde özellikle global çaplı dolar hakimiyetini de güçlendirdi.

Dolar endeksi (DXY) 28 Aralık 2023’den bu yana %2,7 değer kazanırken aynı zaman zarfında Bitcoin yaşanan volatilitelerin sonucunda %7 değer kaybetti.

Toronto merkezli kripto platformu FRNT Financial’ın uluslararası dağıtım müdürü David Brickell, Çin’in Yuan hamlesinin öneminin bir kez daha altını çizerken Yuan’ın baskı altına girdiği dönemlerde Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş trendlerinin tesadüf olmadığını işaret etti:

Büyük devlet bankalarının bugün Yuan’ı desteklemek için dolar sattığı ve Yuan likiditesini sıkılaştırmak ve ona yönelik short (kısa) pozisyon açmayı daha pahalı hale getirmek için kredileri kısıtladığı görüldü. Döviz rezerv oranlarını korumak için dolarlar diğer para birimlerine karşı geri alındıkça, bu tipik olarak daha geniş bir dolar gücünü getiriyor. Çin, para birimi istikrarını korumak ve sermaye kaçışını önlemek için Bitcoin üzerinde bir baskı kurmaya devam ediyor. Yuan’ın baskı altına girdiği geçmiş dönemler Bitcoin’in düşük performansıyla aynı zamana denk gelmişti.

Çin, deflasyonist yapının devam etmesi ve emlak piyasasındaki kötü gidişatın yabancı yatırımcıların ülkeden sermaye çekmesine yol açması nedeniyle Yuan’ın değer kaybına karşı bir süre daha mücadele etmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

Bitcoin’e Bir Darbe de Çin’den Gelebilir: Fiyatta Düşüş Yönlü Bir Risk Oluşturuyor! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’e Bir Darbe de Çin’den Gelebilir: Fiyatta Düşüş Yönlü Bir Risk Oluşturuyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!