Kripto Para Borsası Bitcoin ve Kripto Para ETF’leri İçin Tarih Verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong merkezli kripto para borsası OSL, Hong Kong’un spot Bitcoin ETF’lerine bu yılın ortasına kadar onay verebileceğini belirtti.

ABD’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına toplu bir şekilde onay vermesinin ardından harekete geçen Hong Kong’un bu alandaki ilk onayı ne zaman vereceği merak konusu oldu.

Konu hakkında Hong Kong Ekonomi Dergisi’ne açıklamada bulunan OSL’nin yöneticisi Gary Tiu, Hong Konglu yetkililerin 2024 yılının ortasına kadar bir spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylayabileceğini dile getirdi.

Tiu, OSL’nin halihazırda birçok fon şirketiyle yakın iletişim halinde olduğunu ve 5 ila 10 şirketin şu anda bir spot Bitcoin ETF’i üzerinde çalıştığını vurguladı.

Öte yandan Hong Kong’da lisanslı sadece 2 kripto para borsası olduğunu belirten yönetici, bu doğrultuda spot Bitcoin ETF işletim ücretlerinin minimum düzeyde tutulmaya çalışıldığını kaydetti.

Gary Tiu, spot Bitcoin ETF onaylarının ülkedeki kripto para ekosistemi üzerindeki etkilerine dair şu ifadelerde bulundu:

Bu ETF’ler kripto paralar konusunda  düzenli piyasaları teşvik etmek, yerel yatırımcı koruması için bir model oluşturmak ve düzenlenmiş kripto para borsaları ile geleneksel finans kurumları arasındaki entegrasyonu hızlandırmak da dahil olmak üzere birçok önemli fayda sunuyor.

Hong Kong merkezli finansal hizmetler firması Venture Smart Financial Holdings (VSFG) kısa süre önce yaptığı bir duyuruda, 2024 yılının ilk çeyreğinde spot Bitcoin ETF’ini piyasaya sürmeyi hedeflediklerini belirtmişti.

Güncel verilere göre henüz ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SFC) hiç bir kurum tarafından spot Bitcoin ETF başvurusu yapılmadı.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Borsası Bitcoin ve Kripto Para ETF’leri İçin Tarih Verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!