Ethereum’un Geleceği İçin Yapılan Etkinlikte Kritik Başlıklar Masaya Yatırıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Vakfı 11. AMA etkinliğinde projenin geleceğine ilişkin kritik konuları tartıştı.

Periyodik aralarla düzenlenen Ethereum AMA etkinliğinin 11.si tamamlandı. Reddit üzerinden 10 Ocak günü başlatılan görüşmeler süresince Ethereum’un geleceğine ilişkin birçok önemli konuya yer verildi.

Tartışmaların merkezine koyulan başlıklar arasında ağın ölçeklenebilirlik problemleri ve  L2’deki likidite dalgalanmalarının nasıl çözüleceği gibi önemli noktalar yer aldı.

Tartışmaların merkezinde yer alan bir diğer konu ise 32 ETH’lik staking sınırlamasının sadece zengin kullanıcılar için olduğuna yönelik söylemlerin artık yersiz olduğu belirtildi. Rocket Pool (RPL) ve Lido Finance (LDO) gibi parçalı işlem yapmaya olanak tanıyan likit staking uygulamaların bu adaletsizliği ortadan kaldırdığı vurgulandı.

Öte yandan airdrop beklentisi olan Eigenlayer projesi de tartışmaların merkezinde yer aldı. Topluluk, bu ağ üzerindeki staking hizmetleri ve vesting periyotlarının daha fazla geliştirilmesi gerektiğini öne sürdü. Geliştiriciler Eigenlayer’ın Ethereum ağı ile olan bağlarını sağlıklı bir şekilde nasıl kontrol edebileceklerine dair çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Geliştiriciler ve topluluk önümüzdeki süreçte Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin nasıl düşürülebileceğine de odaklandı. Geliştiriciler yaklaşık 3 yıldır sabit bırakılan işlem ücret limitinin artırılması gerektiğini savunurken limitin 30 milyon seviyesinden 40 milyona taşınmasının doğru olacağı dile getirildi.

Benzer bir yaklaşım kısa süre önce Erhereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından da gündeme taşınmıştı.

AMA’nın detaylarında Dencun olarak da bilinen EIP-4844 güncellemesinin ağ için kritik değere sahip olacağını belirten geliştiriciler, bu güncellemenin özellikle katman 2 (L2) ağlarında ölçeklenebilirliği artıracağını vurguladı. Ek olarak bu ağlar üzerinde veri saklama probleminin de Dencun ile çözüleceği ifade edildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’un Geleceği İçin Yapılan Etkinlikte Kritik Başlıklar Masaya Yatırıldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!