CFTC Kripto Para Platformuna Dolandırıcılık Davası Açtı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), kripto para borsası Debiex’e dolandırıcılık kapsamında dava açtı.

CFTC bir kripto para borsasına daha dava açtı. Düzenleyici kurum 19 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamada, Debiex’in kullanıcılarını “domuz kasaplığı” yöntemiyle dolandırdığı ve en az 2,3 milyon dolarlık varlığı usulsüzce ele geçirdiği gerekçesiyle harekete geçildiğini belirtti.

Debiex’in toplamda 5 farklı müşterisini 2,3 milyon dolar değerinde bir dolandırıcılığa maruz bırakarak bu kripto para varlıklarını kendi zimmetine geçirdiğini belirten CFTC, mağdurlar için adalet ve suçlular için caydırıcı cezalar talep etti:

Bu dava, İcra Bölümünün temel misyonunun bir örneğidir. Mağdurlar için adaleti sağlamak, suiistimalin kökünü kazımak ve CEA’nın dolandırıcılık karşıtı hükümlerini ihlal edenleri sorumlu tutmak için dava açmış bulunmaktayız.

CFTC tarafından yapılan açıklamanın detaylarında, Debiex’in özellikle Asya kökenli ABD vatandaşlarını hedef aldığına yer verildi.

Debiex isimli kripto para borsasının tümüyle sahte bir arayüze sahip olduğunu ve hiçbir şekilde vadettikleri gibi bir hizmet vermediklerini belirten düzenleyici kurum, lanse edildiği gibi müşteriler adına gerçek alım-satımlar yapılmadığını vurguladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan CFTC yetkilisi Kristin Johnson, dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Davanın adından da anlaşılacağı üzere, bu planlar tüketicileri hileli bir yatırım fırsatına katılmaya teşvik etme çabasından ibaretti. Dolandırıcıların maksadı, bir domuzu kesmeden önce ‘şişmanlatmaya’ benziyor. Mevcut davada, dolandırıcılar güven inşa etmek için ortak bir ana dil ve diğer benzer ortak kimlik kanıtlarını kullandılar. Ancak daha sonra bu samimi bağlantıları istismar ettiler.

Bu dava CFTC’nin son 1 yıl içerisinde 2. kez kripto para merkezli bir şirkete karşı açtığı “domuz kasaplığı” davası olarak kayıtlara geçti. CFTC ilk olarak 2023’ün Haziran ayında aralarında bir kripto para, emtia ve forex şirketinin de bulunduğu benzer bir yapıya dava açmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC Kripto Para Platformuna Dolandırıcılık Davası Açtı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!