SEC Yine Başladı: Fidelity’nin Ethereum Kararını Yeni Bir Tarihe Erteledi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dev yatırım şirketi Fidelity tarafından talep edilen spot Ethereum ETF başvurusuna ilişkin karar tarihini erteledi.

SEC, 4,5 milyar dolar varlık yöneten Fidelity’nin spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) ihraç etme talebine ilişkin karar tarihini 5 Mart 2024‘e erteledi. Düzenleyici kurum erteleme kararına gerekçe olarak, başvuruya ilişkin detayların incelenmesi için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu öne sürdü:

Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve burada gündeme getirilen konuları değerlendirmek için yeterli zamana sahip olmak amacıyla, ileriki bir tarihte karar vermeyi uygun görmüştür.

Fidelity söz konusu spot Ethereum ETF başvurusunu geçtiğimiz yıl kasım ayında yapmıştı. Şirket başvuru sürecinde, SEC’nin vadeli Ethereum ETF ürünlerine izin verirken spot Ethereum ETF ürünlerine izin vermemesinin makul bir açıklamaya dayandırılmadığına ilişkin bir mahkeme kararına atıfta bulunmuştu.

Gelişme hakkında açıklamada bulunan deneyimli Bloomberg ETF analisti James Seyffart, erteleme kararının sürpriz olmadığını belirtti:

Fidelity Ethereum ETF’i şimdilik ertelendi. Tamamen beklenen bir durum. Benim görüşüme göre gerçekten önemli olan tarihler Mayıs sonunu işaret ediyor.

Bloomberg analistleri spot Ethereum ETF başvurularının önümüzdeki mayıs ayında %70 ihtimalle onaylanabileceğine dair umut veren bir tahminde bulunmuştu. Fidelity’nin yanı sıra BlackRock gibi sektörün dev isimlerinin de spot Ethereum ETF başvurusu bulunuyor. SEC spot Bitcoin ETF kararlarını da aylar süren erteleme sürecinin ardından onaylamıştı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,8 değer kaybeden Ethereum, yazım esnasında 2.461 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC Yine Başladı: Fidelity’nin Ethereum Kararını Yeni Bir Tarihe Erteledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!