Bitcoin’in Yasak Olduğu Çin Kripto İçin Adım Attı: Teknoloji Devleri ile Metaverse’e Girişti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin hükümeti ve ülkenin teknoloji devleri metaverse alanında netlik sağlamak adına bir araya geldi.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) 19 Ocak Cuma günü yayınladığı bir bildiride, metaverse geliştirmeleri için hükümet, akademi ve şirket temsilcilerinden oluşan bir çalışma gurubunun kurulduğunu açıkladı.

Halihazırda sanayi ve araştırma sektörleri arasında metaverse tanımı konusunda bir fikir birliği bulunmamasından yola çıkan bakanlık, daha net bir altyapı için çalışmalar yürütüleceğini belirtti. Bakanlık, bu sayede şişirilmiş vaatlere gereksiz para akıtılmayacağını ve sektör için referans oluşturabilecek net bir mimari çizileceğini vurguladı.

Çalışma grubunun üyeleri arasında Huawei, Ant Group, Tencent, Baidu, NetEase ve Sense Time gibi Çinli teknoloji devlerinden temsilciler yer aldı.

Gereksiz yatırım maliyetlerini azaltmaya yardımcı olur ve endüstriyel kalkınmayı yönlendirmek için iş birlikçi bir güç oluşturduk. Bazı sermaye ve işletmelerin metaverse’in popülaritesinden yararlanarak körüklediği yoğun spekülasyon, kavramın pratik değerinden uzaklaşmasına yol açtı. Bu da metaverse endüstrisinin gelişimini bir ölçüde engellemektedir. Buna bir çözüm üretip, daha bilinçli ve sağlam bir temel oluşturacağız.

MIIT Aralık ayında yayınladığı başka bir belgede, Web3’ün sektörüne yönelik kavramları ve gelişim sürecini netleştirmek için strateji belgeleri formüle etmeyi planladığını belirtmişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Yasak Olduğu Çin Kripto İçin Adım Attı: Teknoloji Devleri ile Metaverse’e Girişti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!