Bitcoin ABD’de Sadece 5 Günde Altından Sonra En Büyük İkinci Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sadece 9 gün önce piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF’leri, gümüş ETF’lerini geride bırakmayı başardı.

ABD merkezli spot Bitcoin ETF’leri yönetim altındaki varlıklar (AUM) açısından gümüş ETF’lerini geride bırakarak en büyük ikinci ETF koltuğuna oturdu. Bitcoin’den önce ikincilik unvanını elinde tutan gümüş, son veriler ışığında üçüncülüğe gerilerken altın halen daha dünyanın en değerli ETF’lerine ev sahipliği yapıyor.

Bitcoin’in sadece 5 işlem günü içerisinde piyasada var olarak elde ettiği bu başarı taktirle karşılandı. Bitfinex Türev Ürünler Başkanı Jag Kooner, Bitcoin ETF zaferini kutlayan isimlerden biri oldu. Kooner Bitcoin ETF’lerinin, gördükleri büyük piyasa ilgisinin de etkisiyle ABD’deki gümüş ETF’lerini AUM açısından gölgede bıraktığını vurguladı.

Deneyimli isim açığa çıkan Bitcoin’e yönelik bastırılmış talebin, AUM açısından gümüşün önüne geçmesinde çok önemli bir rol oynadığını sözlerine ekledi.

Güncel verilere göre birincilik koltuğunda oturan altın ETF’lerinin 93,6 milyar dolar AUM değeri bulunurken Bitcoin 27,5 milyar dolar ile ikinci gümüş ise 11,5 milyar dolarla üçüncü sırada konumlanıyor.

Grayscale tarafından spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonu dahil olmak üzere spot Bitcoin ETF fonlarında şu anda yaklaşık 647.651 Bitcoin tutuluyor ve bu da AUM açısından 27,5 milyar dolara denk geliyor. Coinglass verilerine göre sadece GBTC fonunda halihazırda yaklaşık 619.000 Bitcoin tutuluyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ABD’de Sadece 5 Günde Altından Sonra En Büyük İkinci Oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!