Coinbase ve SEC Arasındaki Duruşmada Taraflar Uzlaşma Sağlayamadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Coinbase davasının dünkü duruşmasında net bir sonuç alınamadı.

Duruşma sırasında Coinbase’de listelenen bazı kripto paraların yatırım sözleşmesi olup olmadığı konusu tartışıldı.

SEC, kayıt dışı şekilde faaliyet gösterdiği için haziranda Coinbase aleyhinde açtığı davada SOL, ADA, MATIC, FIL, SAND, AXS, CHZ, FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH ve NEXO’nun menkul kıymet olduğunu öne sürmüştü.

SEC avukatı, hakim Katherine Polk Failla’nın bunların menkul kıymet yasalarını ihlal edip etmediği yönündeki sorusuna, “Tam olarak değil.” yanıtını verdi.

SEC’nin iddiasına göre bu tokenlara yatırım yapan herkes, ilgili token’ın ekosisteminden kazanç sağlamak istedi ve bu işlemlerden bir tanesi bile yatırım sözleşmesi olarak değerlendirilirse Coinbase, menkul kıymet yasalarını ihlal etmiş sayılacak.

Coinbase’nin savunmasına göre bunlar ikincil piyasalarda yapılan işlemler olduğu için yatırım sözleşmesi, dolayısıyla menkul kıymet olarak değerlendirilemez.

Coinbase avukatı, “Token işlemlerinin asla yatırım sözleşmesi olamayacağını savunmuyoruz.” dedi ancak SEC’nin davasında bunların yatırım sözleşmesi olduğuna dair sağlam bir iddia olmadığını öne sürdü.

Hakim, Coinbase’nin davanın düşmesi yönündeki talebini reddederse taraflar, bir delil keşif sürecine girip, ardından bir karar alınmasını isteyebilir. Buradan bir karar alınmaması halindeyse sürecin uzaması muhtemel.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase ve SEC Arasındaki Duruşmada Taraflar Uzlaşma Sağlayamadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!