Avrupa Birliği Regülatörleri Kripto Paralara Yönelik Yeni Önlemler İçin Anlaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği kara para aklamayı önleme çalışmaları kapsamında 1.000 Euro’luk sınırlama getiren kripto para kurallarını kabul etti.

Avrupa Parlamentosu ve Konseyi, 17 Ocak Çarşamba günü bölgedeki kripto para transferlerini ciddi oranda gözetim altına alan bir karara imza attı. Alınan kararda kripto para şirketlerine 1.000 Euro ve üzerindeki tüm transferleri “müşteri durum tespiti önlemleri” kapsamında denetleme zorunluluğu getirildi.

Öte yandan söz konusu kurallara, donanım cüzdanları aracılığıyla yapılan işlemlerin de bu kapsamında denetlenmesi için de yeni bir madde eklendi. Söz konusu adımın kripto para sektörü özelinde Kara Para Aklamayı Önleme Yönetmeliği’nin (AMLR) sağlıklı bir şekilde  uygulanabilmesi için atıldığına yer verildi.

Avrupa Birliği bloğu olarak tanımlanan ve 27 ülkeyi kapsayan bu anlaşma çerçevesinin “geçici” olduğu belirtilirken önümüzdeki süreçte yeni eklemeler veya çıkarmalar yapılabileceği ima edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Belçika Maliye Bakanı Vincent Van Peteghem, sağlanan bu anlaşmanın kara para aklamayı ve terör finansmanını önleme noktasında kritik bir değere sahip olduğunu vurguladı:

Bu anlaşma AB’nin yeni kara para aklamayla mücadele sisteminin ayrılmaz bir parçasıdır. Kara para aklama ve terörün finansmanına karşı ulusal sistemlerin organize olma ve birlikte çalışma şeklini geliştirecektir. Bu sayede dolandırıcıların, organize suç örgütlerinin ve teröristlerin gelirlerini finansal sistem aracılığıyla meşrulaştıracakları hiçbir alan kalmayacaktır.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında Avrupa Birliği tarafından hazırlanan kripto para piyasasına dair regülatif çerçeve MiCA resmi gazetede yayımlanmış ve yürürlüğe girmesi için geri sayım başlatılmıştı.

Bu noktada Avrupa’da faaliyet gösteren kripto para borsaları düzenleyici çerçeve ile uyum sağlayabilmek adına faaliyetlerini tekrardan gözden geçirmek için kolları sıvadı. MiCA’nın 30 Aralık 2024 tarihinde kapsamlı olarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Birliği Regülatörleri Kripto Paralara Yönelik Yeni Önlemler İçin Anlaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!