Ethereum Ağındaki Sahte NFT İşlemleri 9 Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) NFT piyasasındaki Wash Trading hacmi tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaştı.

Ethereum tabanlı NFT piyasalarındaki Wash Trading hacmi 1 yıldan uzun süredir gördüğü en düşük seviyeye geriledi. On-chain verilerine göre Wash Trading işlemleri 9 Ocak ve 13 Ocak tarihlerinde toplam dolar hacminin %1,8’ine geriledi. Wash Trading hacimlerinde tüm zamanların en düşük seviyesi 1 Mayıs 2022 %0,35’lik oranla kayıtlara geçmişti.

Söz konusu gerileme büyük ölçüde NFT platformlarının aldığı önlemler sayesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz dönemde Blur (BLUR), X2Y2 ve LooksRare (LOOKS) Wash Trading operasyonlarını önlemek için caydırıcı düzenlemeler yaptı.

Konu hakkında açıklamada bulunan The Block’un Kıdemli Araştırma Analisti Rebecca Stevens, NFT platformlarının bu konuda çalışmalarının başarılı sonuçlar vermeye başladığını belirtti:

LooksRare ve X2Y2 gibi borsaların bazı alım-satım ödül programlarını aşamalı olarak kaldırmaya başladığını görüyoruz. Özellikle Blur aktif olarak Wash Trading işlemlerini airdroplarından filtrelemeye çalışıyor. Bu da yıkama işlemlerini daha az cazip hale getirdi. Bu durum, birkaç NFT merkezli altcoin’in değerinin düşmesine ek olarak, genel anlamda wash trading hacmininde düşmesine yol açtı.

Wash trading, belli bir kripto para için yapılan işlemin her iki tarafında da aynı kişinin (kendi kendilerine) bulunarak alım-satım işlemi yapması ve bu şekilde yapay hacim oluşturmasıdır.

Blockchain veri şirketi Chainalysis Şubat 2022’de yayınladığı bir raporda, NFT satıcılarının “Wash Trading” yoluyla kendi ürünlerini tekrar tekrar satarak fiyatları yükselttiğini ortaya koymuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Ağındaki Sahte NFT İşlemleri 9 Ayın En Düşük Seviyesine Geriledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!