Bitcoin ETF’i Bulunan Ark Invest’in Fonu Coinbase ile Rakiplerini Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, 2023 yılının en iyi ESG fonu olarak rakiplerini gölgede bıraktı.

Bloomberg tarafından sunulan habere göre kripto para odaklı yatırım şirketi Ark Invest, 2023 yılında sergilediği performansla adeta parlayan bir yıldıza dönüştü. Geçen yıl sergilediği %68’lik getiri performansıyla Ark Invest’in 2,4 milyar dolarlık Nikko AM Ark Positive Change Innovation Fonu, yıl içerisinde ciddi düşüşler yaşayan rakiplerini geride bıraktı.

Bir ESG (Sürdürülebilirlik Serbest Fon) fonu olarak adlandırılan Ark Invest, S&P 500’ün sağladığı kazancın iki katından fazlasını elde etti. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre fonun en büyük varlığı, fonun neredeyse onda birini oluşturan Coinbase (COIN) oldu.

Geçen yıl S&P Küresel Temiz Enerji Endeksi’nde yaşanan %21’lik düşüş, ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase’in piyasa değerinin neredeyse beş kat arttığı bir döneme denk geldi.

Öte yandan Ark Invest’in Grayscale ve Coinbase gibi kripto para temelli yatırımları fonun ciddi oranda değer kazanmasını sağladı. Özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) süreci bu noktada en büyük tetikleyici güçlerden biri oldu.

Ark Invest’de bir portföy yöneticisi olan Thomas Hartmann-Boyce konu hakkında Bloomberg’e yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Özellikle spot Bitcoin ETF sahiplerinin Bitcoinlerini saklamak için Coinbase’i seçmiş olması, şirketin hisselerinde büyük bir yükselişi tetikledi ve bizim içinde bu karlı bir süreç oldu.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF’i Bulunan Ark Invest’in Fonu Coinbase ile Rakiplerini Geçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!