Analiste Göre ABD’nin Ekonomik Çalkantısı ile Bitcoin Kendini Kanıtlayacak!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başta ABD finans sistemi olmak üzere makroekonomik çalkantılar Bitcoin’i (BTC) güvenli liman olarak yatırımı olarak bir kez daha öne çıkarabilir.

Analist The Spread Thread, kısa süre önceki bir sosyal medya paylaşımında, ABD hazine getirisindeki eğrinin yakın zamanda bir resesyon yaşanabileceğine işaret ettiğini belirtti.

ABD’nin en güvenli yatırım araçlarından biri olan hazine getirilerinde yaşanabilecek bir gerilemeninse, Bitcoin başta olmak üzere “güvenli liman” anlatısıyla öne çıkan yatırımlara yönelik talebi tekrardan artırabileceği öngörüldü.

Kripto para para yatırımcıları ve analistleri The Spread Thread’ın gönderisini alıntılayarak, içinde bulunduğumuz boğa sürecinin daha sert ve keskin bir şekilde yukarı yönlü devam edebilmesi için böyle bir verinin gerekli olduğunu öne sürdü.

Piyasadaki genel kanı doğrultusunda bakıldığında, para yakma ve küçülme temelli resesyonlar sırasında görülen tüketici ve iş güvenindeki düşüş, Bitcoin ve teknoloji hisselerine yönelik talebin azalmasıyla sonuçlanabilmektedir. Özellikle 2022 yılında ABD’nin faiz artırım ve para yakma politikaları tam olarak bu tür bir etki yaratmış ve söz konusu varlıklarda büyük satışlar görülmüştü.

Fakat ABD Merkez Bankasının (FED) resesyona karşı koymak için potansiyel bir parasal gevşeme ve bunun sonucunda dolar endeksinde (DXY) meydana gelen düşüş tıpkı 2020 yılında covid 19 pandemisi sırasında ve sonrasında görüldüğü gibi kripto para piyasasını ve diğer riskli yatırımları ciddi bir boğa koşusuna sürükleme potansiyeline sahiptir.

Analiste Göre ABD’nin Ekonomik Çalkantısı ile Bitcoin Kendini Kanıtlayacak! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analiste Göre ABD’nin Ekonomik Çalkantısı ile Bitcoin Kendini Kanıtlayacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!