Altcoin Fiyatı ATH Yaparken Ethereum Güncellemesi Düşüş İçin Soru İşaretleri Yarattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyar dolarlık Celestia tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken Ethereum’un yaklaşan güncellemesi akılları karıştırdı. 

Merkeziyetsiz finans (DeFi) ve akıllı sözleşme platformları için güvenli ve ölçeklenebilir bir altyapı sağlamayı amaçlayan blockchain Celestia’nın yerel token’ı TIA, 20 doları aşarak en yüksek seviyesine ulaştı.

İlk modüler blockchain olarak aldığı yatırımla birçok kitleyi kendine çeken TIA, piyasaya sürüldüğü günden beri yükselişini sürdürüyor. Celestia, airdrop dağıtımından bu yana tam 10 kat artış yaşadı. Bununla birlikte TIA üzerindeki varlıklar ise 214 milyon dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

TIA tarafında birçok olumlu haber gelirken Ethereum’un EIP-4844 güncellemesinin TIA’nın blockchainler üzerindeki etkisini düşüreceği belirtiliyor. Ethereum’da Dencun adlı verilen yükseltmesi ölçeklenebilirliği ve işlem ücretlerini düşürmeyi amaçlayan EIP-4844’ü içerisinde barındırıyor.

Tobby Kitty’nin yaptığı paylaşıma göre EIP-4844 yükseltmesiyle birlikte Ethereum blockchain’i içeresinde Rollup’lar için özel bir yer ayrılacak ve rollup’lar verilerini bu özel yerde ucuz bir şekilde kullanacak.

Bu kapsamda Ethereum’un Celesita’ya çok benzer yapıya çevrilmesi planlanıyor.

Normal şartlarda Execution, Settlement, Data ve Consensus adı verilen 4 işlemi tüm blockchainler tek başına yapıyorken Celesita gibi modüler blockchainler söz konusu işlemleri birbirinden ayırarak tek blockchain’e yüklenmeden yapıyor.

Güncelleme ile birlikte Arbitrum ve Optimism gibi layer 2 (katman-2) protokollerinde de işlemlerin ucuzlayacak olması Celestia’nın cazibesini bir miktar düşürebilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte %1,8 düşüş yaşayarak yazım esnasında 18,89 dolardan işlem görüyor.

İçerikte yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin Fiyatı ATH Yaparken Ethereum Güncellemesi Düşüş İçin Soru İşaretleri Yarattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!