Fon Yöneticisi Açıkladı: Bitcoin Fiyatı Neden Düşüşe Geçti?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SkyBridge Capital’ın kurucusu Anthony Scaramucci’ye göre Bitcoin fiyatındaki düşüş, kısmen yatırımcıların Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) çıkış yapmasından kaynaklanıyor.

Bloomberg’e konuşan Scaramucci, “Görünüşe göre Grayscale’den çok fazla satış yapılıyor.” dedi.

Grayscale, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) onayıyla birlikte GBTC’yi borsa yatırım fonuna (ETF) dönüştürdü. Scaramucci’ye göre birçok yatırımcı, yönetim ücreti daha düşük olan ETF’lere geçiş yapmak için GBTC paylarını satmaya başladı.

Grayscale’in araştırma müdürü Zach Pandl ise Bitcoin ile bağlantılı bir yatırım ürününden diğerine geçmenin, Bitcoin fiyatını etkilemeyeceğini söyledi.

Scaramucci, ETF’lerin onaylanmasıyla birlikte iflas eden kripto borsası FTX’in de harekete geçmeye başladığını söyledi. Hedge fonu yöneticisi, “Şu anda yüklü miktarlarda Bitcoin satılıyor. Arzdaki bu fazlalığın gelecek altı ile sekiz işlem gününde bitmesini bekliyorum.” yorumunu yaptı.

2022’de iflas başvurusunda bulunan FTX’in yönetiminde hala büyük miktarlarda kripto para bulunuyor ve yeniden yapılandırma çalışmaları devam ediyor.

Scaramucci, ayrıca “Son olarak, bu dönem Wall Street’te sakin geçti. Wall Street bu ETF’leri pazarlayamadı ve bu da yaklaşık sekiz gün içinde başlayacaktır.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fon Yöneticisi Açıkladı: Bitcoin Fiyatı Neden Düşüşe Geçti?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!