Bitcoin Neden Düştü: Fiyatı 41 Bin Dolar Seviyelerini Gördü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı, son 24 saatte %10’a yakın değer kaybı yaşarken gözler olası sebeplere çevrildi.

Bitcoin, TSİ dün öğlen saatlerinde işlem gördüğü 46.300 dolar seviyelerinden %10’dan fazla düşüşle 41.200 dolara kadar düştü. Söz konusu geri çekilme Bitcoin haricinde Ethereum dahil major altcoinlerde sert düşüşlere neden oldu.

Ethereum (ETH) fiyatı 2.460 dolara kadar gerilerken Cardano (ADA) 0,527 dolara, Solana (SOL) 87 dolara, Ripple (XRP) 0,552 dolara ve BNB 290 dolara kadar düştü.

Bitcoin neden düştü?

Bitcoin fiyatı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF onayına yönelik beklentilerin gerçekleşmesiyle düşüşe başladı. Daha sonra spot ETF’lerin ticarete başlaması bir yükselişe neden olsa da gelen kar satışları ve borsalara yönelik transferler düşüşü derinleştirdi.

TSİ dün akşam saatlerinde sert düşüş gelmeden önce spot ETF onayı alan en büyük şirketlerden Grayscale’in Coinbase’e 4 bin Bitcoin transfer etmesi düşüşü derinleştiren nedenlerden biri oldu.

Ayrıca dün vadesi dolan toplamda 1,68 milyar dolar değerinde 36.000 BTC opsiyonu bulunurken bunlar ortalama 0,9 Satım-Alım (Put Call) oranına sahip opsiyonlardan oluşmuşu. Söz konusu açılan opsiyon kilitlerinin de düşüş de etkisi olduğu tahmin ediliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Düştü: Fiyatı 41 Bin Dolar Seviyelerini Gördü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!