Bitcoin ETF Ticareti ile Kripto Para Bağlantılı Hisselerde Sert Düşüşler Yaşandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl sergiledikleri başarılı performansla öne çıkan kripto para şirketlerine ait hisseler, 2024’e kötü bir başlangıç yaptı.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayı bile kripto para şirketlerinin hisselerini kurtarmaya yetmedi. 2023 yılında %100’ün üzerinde yükseliş sergileyen birçok kripto para şirketine ait hisse 2024‘ün ilk haftalarında adeta çakıldı.

Büyük düşüş yaşayanların başında Bitcoin madencilik şirketlerinin hisseleri geldi. Önde gelen Bitcoin madencilik şirketi Riot Platforms’un (RIOT) hisse değeri 10 Ocak tarihinden bu yana %31 düşüş yaşayarak 17 dolar seviyesinden 11,7 dolara geriledi.

Düşüş furyasına dahil olan bir diğer Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital’in (MARA) hisseleri ise 10 Ocak tarihinden bu yana %34 değer kaybederek 29,1 dolar seviyesinden 18,9 dolara düştü.

Aynı zaman dilimi içerisinde Bitcoin madencilik şirketi CleanSpark’ın (CLSK) hisseleri %28 değer kaybıyla 11,32 dolardan 8,13 dolara geriledi. TerraWulf (WULF) ise %31’lik değer kaybeden bir diğer Bitcoin madencilik şirketi oldu. WULF hisseleri aynı dönemde 2,46 dolardan 1,69 dolara geriledi.

Düşüşlerin en dikkat çeken isimlerinden biri de ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase (COIN) oldu. COIN 10 Ocak tarihinden 12 Ocak günü kapanışa kadar %18 değer kaybederek 161 dolardan 130,7 dolara geriledi.

Tüm bu düşüşlerin spot Bitcoin ETF onayıyla birlikte gelen bir haberi sat dalgasının sonucu olduğu düşünülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Ticareti ile Kripto Para Bağlantılı Hisselerde Sert Düşüşler Yaşandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!