Bitcoin ETF Onayı SEC Başkanı Gary Gensler’in Oyu Sayesinde Geçmiş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına SEC’nin 3 üyesi tartışmalı isim Gary Gensler’in kararı dikkat çekti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF oylamasın toplamda 5 üye oy kullandı. Bunlarından biri de SEC Başkanı Gary Gensler oldu. Oy kullananlardan 3 tanesi ETF’in kabul edilmesi yönünde oy verirken bu isimler arasında Gary Gensler’de yer aldı.

Spot Bitcoin ETF’i için onay veren diğer iki isim ise Hester Peirce ve Mark Uyeda olarak kayıtlara geçti. Komisyon üyeleri Caroline Crenshaw ve Jaime Lizárraga Bitcoin ETF onayına karşı oy kullandı.

Gensler’in hangi tarafta yer alacağı büyük bir tartışma konusuydu fakat BlackRock ve Fidelity gibi kurumların bu talebine karşılık kamuoyu baskısı görünen o ki Gensler’i Bitcoin lehine karar vermeye itti. Gensler sık sık Bitcoin ve kripto paralar hakkında negatif söylemlerde bulunmuş ve onun yönetimindeki SEC, Binance ve Coinbase gibi borsalara dava açmıştı.

Başkan olarak Gensler’in oyu Bitcoin ETF’inin onaylanmasında karar verici rol oynadı. Öte yandan onay oyu veren isimlerden Hester Peirce’de meclisteki Bitcoin yanlısı konuşmalarıyla sık sık öne çıkıyordu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Onayı SEC Başkanı Gary Gensler’in Oyu Sayesinde Geçmiş!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!