Bitcoin ETF Onayı Güney Kore’nin Kararını Değiştirmedi: ABD Bizi İlgilendirmiyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına onay vermesinin ardından Güney Kore’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Güney Kore yerel basını Kyunghyang tarafından aktarılan habere göre Finansal Hizmetler Komisyonu‘ndan bir yetkilisi ABD’nin spot Bitcoin onayının Güney Kore’nin kararlarını değiştirmeyeceğini vurguladı.

Yetkili tarafından yapılan açıklamada, son gelişmelerin Kore’li düzenleyicilerin kripto para yatırımları üzerindeki yasağı kaldırmasını veya yeniden gözden geçirmesini gerektirmediği öne çıkarıldı.

Ülkede 2017 yılından bu yana finans kurumlarının kripto paralara yatırım yapması yasak olarak kabul edilirken kripto paralar bir yatırım aracı olarak görülmüyor. Kripto para yasaklarına gerekçe olarak finansal piyasaların istikrarı ve yatırımcıların korunması öne sürülmüştü. Güney Kore’li yetkililer kripto para düzenlemeleriyle ilgili çalışmalarına devam ederken 2024 yılında yeni kuralların yayınlanması bekleniyor.

SEC’nin olumlu ETF kararının ardından açıklamada bulunan kurumlardan biri de Avrupa Merkez Bankası (AMB) oldu. AMB, Bitcoin’e yatırım yapmayı planlamadıklarını belirtirken bu tür varlıkları riskli ve spekülatif olarak tanımladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Onayı Güney Kore’nin Kararını Değiştirmedi: ABD Bizi İlgilendirmiyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!