Senatörler, SEC’nin Bitcoin Paylaşımıyla İlgili Gensler’den Açıklama Bekliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’deki senatörler, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) X hesabının ele geçirilmesiyle ilgili olarak Gary Gensler’den bilgi talep etti.

SEC’nin X’teki resmi hesabından gece yarısında spot Bitcoin ETF’lerinin borsalarda listeleneceği ile ilgili bir paylaşım yapıldı. SEC Başkanı Gary Gensler, kısa süre içerisinde bunun doğru olmadığını ve SEC hesabının ele geçirildiğini söyledi.

Senatörler J.D. Vance Thom Tillis, Gensler’e bir mektup göndererek, bunun “kabul edilemez” olduğunu söyledi ve konuya açıklık getirilmesini talep etti.

Mektupta, “Bu gelişmeler, Komisyon’un iç siber güvenlik önlemleriyle ilgili ciddi endişeler doğurmaktadır ve Komisyon’un yatırımcıları koruma, piyasalarda adaleti, düzeni ve verimliliği sağlama ve sermaye oluşumunu kolaylaştırma görevlerine aykırıdır.” dendi.

Senatörler, paylaşımın SEC içerisindeki birisi tarafından mı yapıldığını, bunun SEC’nin spot Bitcoin ETF’leriyle ilgili kararını etkileyip etkilemeyeceğini ve SEC’nin bu paylaşım yüzünden doğan mali kayıpları telafi edip etmeyeceğini öğrenmek istiyor.

Bitcoin, paylaşım yapıldıktan sonraki dakikalar içerisinde 45.282 dolardan 47.950 dolara kadar yükseldi.

Senatörler, Gensler’in mektupta yer alan sorulara 23 Ocak’a kadar yanıt vermesini istiyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Senatörler, SEC’nin Bitcoin Paylaşımıyla İlgili Gensler’den Açıklama Bekliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!