Bitcoin Neden Yükseliyor: Fiyat Nisan 2022’den Beri İlk Kez 47 Bin Doları Aştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), son 24 saatte %7’den fazla artış ile 47 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Bitcoin, ABD’de dönüm noktası niteliğindeki spot Bitcoin ETF onayına yönelik beklentilerin zirve yapmasıyla birlikte Nisan 2022’den buna yana ilk kez 47 bin doların üzerine çıktı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), spot Bitcoin ETF kararı için çok fazla süresi kalmamışken şirketlerin ücretlerini belirlemesi ve sürekli olarak güncelleme yapması onay ihtimallerini giderek daha da artırdı. Bu nedenle herhangi bir onay esnasında yaşanabilecek yükselişi kaçırmamak için piyasada varlığı olsun isteyen yatırımcılar, fiyatı yukarıya taşıyor.

Bitcoin fiyatında onay beklentileri ve gerçekleşmeme tablosu nedeniyle geçtiğimiz hafta dalgalanmalar meydana gelmişti. Ancak artık sürenin az kalmış olması fiyatın zirve noktalara oynamasına vesile oldu.

Bitcoin yükselişi ile birlikte altcoinlerde de yeşillenmeler görüldü. Avalanche (AVAX) ve Solana (SOL) ciddi yükseliş performansı gösterirken Ethereum’da son dönemin en yüksek seviyelerine yaklaştı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 46.744 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Yükseliyor: Fiyat Nisan 2022’den Beri İlk Kez 47 Bin Doları Aştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!