Fed’in Faiz İndirimi Konusunda Tahminini Dile Getirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranlarını yüzde 5.5 seviyesine kadar yükselterek uzun zamandır görülmemiş bir seviyeye çıkartmıştı. Ancak piyasada, 2024 yılında faiz indirimlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin spekülasyonlar devam ediyor.

Bu konu yatırımlar üzerinde de etkili olmaktadır. Bu noktada bugün açıklanacak olan ABD Aralık ayı tarım dışı istihdam verisi ise kritik bir virajdır. Bu konuda Financial Times’a (FT) konuşan JPMorgan Baş Yatırım Yetkilisi Bob Michele, “Fed, 250 baz puan faiz indirebilir” şeklinde bir yorumda bulundu.

Bob Michele, iş gücü piyasasının soğuması durumunda Fed’in reel getirileri düşürmek için faiz indirimine gideceğini ifade etti. Ayrıca Michele, “Fed temmuz ayından bu yana faiz artırmamış olsa da politika daha sıkı hale geldi. Fed’in faizleri düşürmek için oldukça fazla kapasitesi bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Michele, nötr oranın yüzde 2.5 seviyelerinde olduğunu vurgulayarak, Fed’in başarılı bir politika yönettiğini belirtti. Fed’e şapka çıkartıyorum. Yumuşak iniş planladılar. Yüzde 2’lik enflasyon hedefine oldukça yakınlar. Art arda 24 ay boyunca işsizlik yüzde 4 veya altında. Tam istihdam ve fiyat istikrarı şeklindeki ikili görevlerini yerine getirdiler.” dedi.

Yatırımcılar için Sonraki Adım Ne Olacak?

Bob Michele’ye Financial Times tarafından yöneltilen “Yatırımcılar için bir sonraki mantıksal adım nedir?” sorusuna verdiği yanıt şu şekilde:

“Para kesinlikle genel tahvil fonlarına gidecek. Dolayısıyla yatırım amaçlı menkul kıymetler iyi iş çıkaracaktır. Ve yüksek vergi mükellefleri bunu genel belediye tahvil fonlarına koyacak. Profesyonel yatırımcılar her şeye bakacak ve kredi, devlet tahvili ve kurum ipoteklerini, yüksek getirili ve gelişmekte olan piyasalara göre değerlendirecek.”

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed’in Faiz İndirimi Konusunda Tahminini Dile Getirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!