Bloomberg analisti, SEC’nin köşeye sıkıştığını söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg’ün ETF analisti James Seyffart, SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylamak için “köşeye sıkıştığını” iddia etti.

Seyffart, CryptoQuant ile gerçekleştirilen bir webinar’da söz aldı ve ETF’e onay verilmesi ihtimalinin yüzde 90 olduğunu kaydetti. Analist, bununla birlikte çeşitli zorluklar yaşanabileceğini söyledi. 

“SEC, yeni bir sebep bulmak zorunda kalacak. […] Çünkü tum bu sebeplerden ötürü ETF’leri reddediyorsunuz. Mahkemeler artık öne sürülen sebeplerin bir önemi olmadığını belirtti ve SEC yeni bir sebep bulmak durumunda.[…] Bunun SEC için bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple SEC köşeye sıkıştı ve sanırım onay vermeleri gerekiyor.”

Seyffart’ın yorumları, BlackRock’un haziran ayında spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmasının ardından gerçekleşen son gelişmelere atıfa bulunuyor. SEC yetkilileri o dönemden beri başvuru yapan şirketlerle birçok kez bir araya geldi ve endişelerini dile getirdi. Hatta başvurularla ilgili çeşitli düzeltme taleplerinde bulundu. Regülatör ayrıca, yine bu dönemde Grayscale’in açtığı davayı kaybetti.

Analist, Matrixport’un tüm ETF tekliflerinin reddedileceğini iddia eden rapor hakkında da görüşlerini paylaştı. Coinbase’in anlaşmalardaki rolü hakkında endişelerin yöneticilerle yapılan toplantılarda ele alındığını dile getirerek, bu görüşlere katılmadığını belirtti.

Seyffart’a göre, önümüzdeki günlerde yapılacak bir hamle, Bitcoin ETF’lerine ilk yılda 10 milyar dolarlık yatırım yapılmasını sağlayabilir. Analist, 1-2 yıl içinde 100 milyar doların üzerine çıkılmayacağını düşündüğünü söyledi.

Seyffart ayrıca kurumsal yatırımcıların konuyla ilgili bir durum tespiti yapacağını ve yaygın bir şekilde benimsenmesinin haftalar ve hatta aylar alabileceğini söyledi.

Analist, “Pek çok büyük kurum, komisyoncuların ve danışmanların çalıştığı platformlar, istedikleri her şeyi satın alamazlar. Onaylanmış ve onaylanmamış varlıklar vardır.”

“[…] Bunların dünyadaki en sofistike trader’lar olduğunun farkına varmalısınız. […] Bu bodrumlarında yer alan rastgele bir kişinin Coinbase’de satın al butonuna tıklaması gibi bir şey değil. […] Bunlar sofistike insanlardır.

SEC’nin nihai kararının 10 Ocak’ta verilmesini bekliyor. Seyffart, tüm başvuru sahipleri için ortak bir onay verileceğini düşünüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg analisti, SEC’nin köşeye sıkıştığını söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!