Güney Kore Kripto Para Ticaretine Yönelik Yeni Yasağa Hazırlanıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore Mali Hizmetler Komisyonu (FSC), yatırımcıların kredi kartları aracılığıyla kripto para satın almasını engellemek istiyor.

Kripto para yatırımcılarının kredi kartları üzerinden yaptığı işlemlere Güney Kore’den tepki geldi. Ülkenin Mali Hizmetler Komisyonu, bu gibi işlemlerin yasa dışı ve kara para aklamaya yönelik işlemleri kolaylaştırdığını belirtirken özellikle yurt dışındaki borsalar hedef alındı.

Kripto para kullanıcılarının yabancı borsalarda kredi kartları üzerinden işlem yapmasını sınırlandırmayı amaçlan komisyon, 13 Şubat’a kadar değişiklik teklifi hakkında kamuoyundan geri bildirim toplayacak. Yerel haber ajansı Yonhap’a göre komisyon, geri dönüşlerin ardından harekete geçecek ve söz konusu uygulamayı 2024 yılının ilk yarısında hayata geçirecek.

Ülkede 2021 yılında yapılan düzenlemeler kapsamında, yerel borsaların itibari paradan kripto paralara yönelik hizmet sağlaması için yerel bir bankayla ortaklık kurmak da dahil olmak üzere sıkı lisanslama kuralları getirilmişti.

Öte yandan Güney Koreli kripto para yatırımcılarının doğrulanmış hesaplarıyla yerel borsalar aracılığıyla işlem yapmalarına yönelik gereklilikler bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore Kripto Para Ticaretine Yönelik Yeni Yasağa Hazırlanıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!