Avrupa Regülatörü Kripto Paralar ve Bankalar Arasındaki İlişkinin Üzerine Düşüyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), kripto para şirketlerinin yaratabileceği riskleri incelemek ve bu bağlamdaki düzenlemeleri derinleştirmek için harekete geçti.

Avrupa Birliği bankalarına stres testleri uygulayan EBA, bankaların kripto para ve diğer finansal enstrümanlarla olan risk eşiklerine dair düzenlemeleri detaylandırmak için kolları sıvadı.

Financial Times tarafından sunulan rapora göre bankaların etkileşimde olduğu kripto paralar gibi çeşitli yatırım araçlarının finans sisteminde beklenmedik etkiler yaratabileceğini ifade eden EBA cephesi, ipleri elden bırakmadan yakın takibin sürdürülmesi gerektiğini savundu.

Raporda, EBA’nın kripto para sektörüyle ilişkili kuruluşlar da dahil olmak üzere banka dışı finans kuruluşlarındaki (NBFI’ler) potansiyel sıkıntıların kredi verenleri nasıl etkileyeceğini tahmin etmek için ek adımlar atacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan EBA Başkanı José Manuel Campa, finans sisteminin derinliklerindeki bu potansiyel senaryoların daha detaylı araştırılması ve üzerine çalışılması gerektiğini şu ifadelerle açıkladı:

Kripto para gibi yatırım araçlarının finans sistemine bulaşıcılık endişesi, bankalar ve diğer finans kurumları arasındaki bağlantıları daha derinlemesine inceleme ihtiyacını tetikledi. Daha fazlasını yapmalıyız ve daha fazlasını yapacağız. NBFI’ların altında yatan zincirin tamamını anlamamız gerekiyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Regülatörü Kripto Paralar ve Bankalar Arasındaki İlişkinin Üzerine Düşüyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!