Altcoin Projesine 81,5 Milyon Dolarlık Saldırı: Hangi Kripto Paraları Kaybetti?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cross-chain protokolü Orbit Chain (ORC) on milyonlarca dolar değerinde bir siber saldırıya uğradı.

Kripto para piyasası 2024 yılının ilk kayda değer hack vakasını Orbit Chain özelinde yaşadı. Cross-chain protokolü yılın ilk saatlerinde 81,5 milyon dolarlık bir saldırının merkezinde yer aldı.

Protokolden çalınan 81,5 milyon dolarlık varlığın 50 milyon dolarını stablecoinler oluşturdu. Saldırgan ele geçirdiği tüm varlıkları 5 ayrı işlemde bir dizi yeni cüzdana transfer etti.

Lookonchain tarafından sunulan verilere göre 30 milyon Tether (USDT), 10 milyon DAI ve 10 milyon USD Coin (USDC) çalınan varlıklar arasında yer aldı. Ek olarak 10 milyon dolar değerinde 231 wBTC ve yaklaşık 21,5 milyon dolar değerinde 9.500 ETH’de saldırı bilançosunun bir parçası oldu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Orbit Chain ekibi, büyük küresel kripto para borsalarından çalınan varlıkları dondurmasını talep etti. Kolluk kuvvetleriyle iş birliği yaptığı belirten ekip, çalınan tüm fonların ve gönderilen cüzdanların yakın takibinin yapıldığını vurguladı:

Orbit Chain ekibi olarak büyük küresel kripto para borsalarından çalınan varlıkları dondurmalarını talep ettik. Ayrıca sorunlara yanıt vermek ve fonları gerçek zamanlı olarak takip etmek için Theori dahil küresel güvenlik uzmanlarıyla iş birliği yapıyoruz. Ayrıca 26 küresel güvenlik şirketiyle daha yakın işbirliği konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Kolluk kuvvetleriyle yakın temas halindeyiz ve çalınan varlıkların takibi ve dondurulması için titizlikle çalışıyoruz.

CoinGecko verilerine göre yaşanan saldırının etkisiyle protokolün yerel token’ı ORC kısa sürede %20’den fazla değer kaybederek 0,070 dolar seviyesinden 0,054 dolara geriledi. ORC yazım esnasında 0,056 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin Projesine 81,5 Milyon Dolarlık Saldırı: Hangi Kripto Paraları Kaybetti?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!