Kripto Para Piyasası, Cuma Günü Rekor Büyüklükte Opsiyona Hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında yarın rekor büyüklükte opsiyon sözleşmesinin vadesi dolacak.

29 Aralık’ta yılın son çeyreğinin son opsiyonlarının vadesi dolacak. Türev borsası Deribit’te cuma günü TSİ 11:00’de 7,7 milyar dolarlık Bitcoin (BTC); 3,5 milyar dolarlık Ethereum (ETH) opsiyonunun vadesinin dolması bekleniyor.

Deribit COO’su Luuk Strijers, “Toplamda 11 milyar doları aşan bu sayı, Deribit’te şu ana kadarki en büyük vade dolumu olacak, bunun neredeyse 5 milyar doları in-the-money bitecek ki bu da en büyük sayı olacak ve bu, normalin üstünde hedge alımıyla ve ticari hareketlilikle sonuçlanabilir.” dedi.

Opsiyon sözleşmesi, iki taraf arasında yapılan ve alıcıya, belli bir tutar karşılığında belli bir vadeye kadar önceden belirlenen bir kullanım fiyatı üzerinden kripto para alma veya satma hakkı tanır. Alım opsiyonları, kullanım fiyatının piyasa fiyatının altında kalması halinde; satım opsiyonları ise kullanım fiyatının piyasa fiyatının üstünde olması halinde in-the-money biter.

Strijers’in açıklamalarına göre birçok yatırımcı, sözleşmelerini aralık ayındaki vade dolumlarından ocak ayındaki vade dolumlarına taşımaya başladı. Strijers, “Vadeler dolduktan sonra tüm gözler, yaklaşmakta olan ETF kararına dönecek.” dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ARK ve 21Shares tarafından yapılan ortak ETF başvurusuyla ilgili olarak 10 Ocak’ta nihai karar alacak.

Opsiyon sözleşmelerindeki veriler, max pain noktasının Bitcoin için 33.000; Ethereum için 1.900 dolarda olduğunu gösteriyor. Ancak analistler, bunun bir kaygı sebebi olmadığını düşünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Piyasası, Cuma Günü Rekor Büyüklükte Opsiyona Hazırlanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!