Grayscale CEO’nun İstifası ile Bitcoin ETF’i İçin SEC Başvurusunu Güncelledi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale Investments, yönetim kurulunda yaşanan istifaların ardından Spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunun güncellenmiş halini SEC’ye sundu.

Kripto para odaklı yatırım şirketi Grayscale Investments’ın yönetim kurulundaki iki önemli isim olan Barry Silbert ve Mark Murphy kısa süre önce istifa ettiklerini ve 1 Ocak itibariyle görevlerinden ayrılacaklarını açıklamıştı.

Bu açıklamanın hemen ardından Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunu spot Bitcoin ETF’ine dönüştürmek için düzenlenmiş bir S-3 başvurusu sundu.

Güncellenmiş dosyaya göre Grayscale, SEC’nin sadece nakit para üzerinden fon yaratma ve geri verme talebini kabul etti. Bu değişiklik doğrultusunda ETF üzerindeki işlemler sadece Bitcoin ile değil dolar ile de yapılabilecek.

Şirket tarafından düzenleyici kuruma sunulan güncellenmiş başvuru, spot Bitcoin ETF sürecine ilişkin görüşmelerin devam ettiği ve olumlu sonuca bir adım daha yaklaşıldığı şeklinde yorumlandı.

Bloomberg’in kıdemli analistleri SEC’nin spot Bitcoin ETF başvurularını 2024 yılının Ocak ayında toplu bir şekilde onaylamasını bekliyor. Bu doğrultuda BlackRock ve Fidelity gibi dünya finans devleri dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri SEC’nin taleplerine uygun olarak dosyalarında güncellemeye gidiyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale CEO’nun İstifası ile Bitcoin ETF’i İçin SEC Başvurusunu Güncelledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!