Bitcoin Neden Düşüyor: Fiyat Satış Baskısı ile 42 Bin Doların Altını Gördü!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), ekim ayından bu yana inanılmaz bir ralli yaşarken gelen satış baskısı ile birlikte 42 bin doların altına geriledi.

Bitcoin yıl içerisinde %160, ekim ayından bu yana da %70 değer artışı yaşarken son dönemde gelen satış baskısı ile birlikte 42 bin doların altını gördü. Bitcoin, 26 Aralık açılış fiyatı olan 43.589 dolardan gün içerisinde %4,5 düşerek 41.610 dolara kadar geriledi.

Bitcoin’de geri çekilmenin asıl sebebinin kısa vadeli yatırımcılar tarafından gelen satış baskısı olduğu düşünülüyor. On-chain analiz platformu CryptoQuant verilerine göre son 24 saatlik periyotta 25 binden fazla Bitcoin, soğuk cüzdanlardan borsalara taşındı. Bu tarz hareketler genel olarak Bitcoin’de satış baskısına yol açmaktadır.

Öte yandan Bitcoin’in dolaşımda bulunan arzdaki karlılık oranı yılın en yüksek seviyesi olan %90’a erişti. Söz konusu veri ise 90 gün ya da daha kısa süredir elinde Bitcoin bulunduran yatırımcıların karda olup olmadığını gösteriyor.

Bitcoin’i 90 gün içerisinde alıp karda olan yatırımcıların potansiyel satış baskısının da fiyatın düşmesinde oldukça etkili olduğu tahmin ediliyor.

Ancak buna rağmen fiyatta normalden daha küçük düşüşler gerçekleşiyor. Bunun sebebinin de yaklaşık 10-15 gün içerisinde onaylanması beklenen spot Bitcoin ETF‘lerden kaynaklandığı öngörülüyor. Olası bir ETF onayı ile birlikte Bitcoin fiyatının anlık olarak %10-15 artış yaşama potansiyelinin olması yatırımcıların satış yapmasının önüne geçiyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 42.425 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Neden Düşüyor: Fiyat Satış Baskısı ile 42 Bin Doların Altını Gördü! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Düşüyor: Fiyat Satış Baskısı ile 42 Bin Doların Altını Gördü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!