Bitcoin’in Yılbaşı Karnesi: Bu İki Hafta Yükseliş Mi Düşüş Mü Bekleniyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in 2014 yılından bu yana yılbaşından bir hafta önce ve bir hafta sonrasında nasıl performans izlediğini sizler için derledik.

Bitcoin’de yılbaşı performansları yıldan yıla farklılık gösteriyor ve o dönemki durumuna göre yıl içerisinde performansı oldukça etkileniyor. Bu yazımızda sizler için son 10 yılda Bitcoin’in yılbaşından bir hafta önce ve bir hafta sonrasında nasıl performans izlediğini inceleyeceğiz.

2013

Bitcoin’in kendini kanıtladığı yıl diyebileceğimiz 2013, fiyatın 1.000 dolar seviyesini ilk kez geçtiği yıl olmuştu. O dönemde yılbaşından bir hafta önce 690 dolar seviyelerinde bulunan Bitcoin, 1 Ocak tarihine kadar yükseliş yaşamış ancak bu seviyeler tepe noktası diyebileceğimiz bölgeler olmuştu. Bitcoin 2013 yılı içerisinde ayı sezonu yaşayarak %75 değer kaybetmişti.

2014

Uzun soluklu bir ayı sezonu ile geçen 2014, insanların Bitcoin’e olan güvenini bir miktar zedelemişti. Yılbaşından birkaç gün öncesinde 263 dolara kadar gerileyen Bitcoin, yılbaşı ve bir hafta sonrası da düşüş yaşamaya devam etti.

2015

Boğa sezonu performansı göstermese de yükselişle geçen bir yıl olan 2015’te ise Bitcoin yılbaşından bir hafta önce %12’lik bir yükseliş ile 412 dolara kadar erişmişti. Yeni yılın başlaması ile birlikte Bitcoin sert bir düşüş yaşamış ancak yılı yükseliş ile devam ettirmişti.

2016

Bitcoin, 2016 yılında ise neredeyse tüm seneyi yükselişle geçirdi. Yılın son günlerine girildiğinde ise 2015’e benzer bir yapı olan son 1 hafta yükseliş yılın ilk haftası ise düşüş yönlü performans izledi. 2016’da %180 yükseliş ile olumlu bir yıl geçiren Bitcoin, tekrardan 1.000 dolar seviyelerine yaklaşmıştı.

2017

Yılın ilk haftasına düşüş ile başlayan Bitcoin, yılı bir boğa sezonu ile tamamladı. Bitcoin yılın son haftasında sert bir satış yiyerek %38 değer kaybetmesine karşın seneyi %1.900 yükseliş ile 15 bin dolar seviyelerinde tamamladı. Bitcoin 2017 yılının başlarında da bir hafta önce yaşadığı düşüşe rağmen yükseliş ile başladı. 2017 senesi, o dönemde bu durumun gerçekleştiği 4. yıl oldu.

2018

Ayı sezonu olarak geçen bir yıl olan 2018, Bitcoin fiyatının 3 bin dolar seviyelerine düşmesi ile sonuçlandı. 2018’in son haftasında %31 yükselen Bitcoin, yılbaşından sonraki hafta düşüş yaşadı.

2019

Yılın ilk haftasında gelen düşüşe rağmen hızlı bir toparlanma yaşayan Bitcoin, yıl içerisinde yeniden 10 bin doları aşmıştı. Ancak bu yıl da son haftada düşüş yaşayıp, yılın ilk haftasında sert yükseliş gösterdi.

2020

Diğer yıllara nazaran Bitcoin’in en garip geçirdiği yıl olarak dikkat çeken 2020, covid-19 pandemi düşüşü ve sonrasında gelen yükseliş ile yıl içerisinde %700’e yakın değer artışı yaşadı. Bitcoin, 2020 yılının son haftasında volatilitesinde azalış yaşamadı ve yılbaşından önceki haftayı yeşil kapatıp yeni yılı yeşil mum ile karşıladı.

2021

Kripto para piyasasına birçok insanın katıldığı yıl olarak hatırlanan 2021, yıl içerisinde yaşanan düşüşler ve yükselişler ile dikkat çekiyor. Bitcoin yıl içerisinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken bu yıl da diğerlerine benzer şekilde volatilite kaybı ile sonlandı. Bitcoin 2021 yılının son haftasında düşüş yaşamıştı ve 2022’nin ilk haftasını kırmızı başlatmıştı.

2022

Birçoğumuzun yakından hatırladığı bir yıl 2022 tam bir ayı sezonuydu. Yıl içerisinde kripto para piyasasında birçok kaoslar, iflaslar ve batış hikayeleri bulunurken toplamda %65’lik bir düşüş ile tamamlandı. Bitcoin, 2022 yılının son haftasını küçük de olsa düşüş ile kapatırken yeni yıla ilk haftadan itibaren bomba gibi girdi ve yazım esnasında %163 yükseliş yaşamış durumda bulunuyor.

2023’te geçmiş verilere göre ne bekleniyor

Geçmiş verilere göre yılbaşından bir hafta önce bir hafta sonra volatilitenin bir miktar düştüğü ve yılı kapattığı hafta ile açtığı hafta arasında değişim yaşandığı gözlemlendi. Bu nedenle Bitcoin’in önümüzdeki hafta kapatacağı mum ile 2024’ün ilk haftasında açılacak mumun ters olacağı öngörülüyor. Ayrıca verilere göre önümüzdeki haftanın da düşük volatilite ile tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Bitcoin’in Yılbaşı Karnesi: Bu İki Hafta Yükseliş Mi Düşüş Mü Bekleniyor? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in Yılbaşı Karnesi: Bu İki Hafta Yükseliş Mi Düşüş Mü Bekleniyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!