Türkiye’de Yabancı Kripto Borsalarına Erişim Kısıtlanacak mı: Tahminler Ne Yönde?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de önümüzdeki yıl uygulamaya girmesi beklenen düzenlemeler sonucunda global kripto para borsalarına bazı şartlar getirilebilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto paralara yönelik yasa çalışmasının son aşamalara geldiğini açıkladı. Bakan Şimşek, öncelikle bunlara ilişkin bir tanımlama yapılacağını, SPK yasasında da değişiklik olabileceğini söyledi.

Kripto para borsası Gate.io’nun Global Büyüme Direktörü ve GateTR’nin CEO’su Kafkas Sönmez, geçen haftalarda yaptığı açıklamalarda yasa çalışmalarının Ocak 2024’ün ilk haftalarında kesinleşebileceğini dile getirdi.

Mindstone Blockchain Labs CEO’su Tansel Kaya, sosyal medya paylaşımında, “Yeni düzenlemede yabancı borsalara erişim kısıtlanacak. Borsaların yerel ayakları çalışmaya devam edecekler.” dedi.

Birçok borsanın emir defterini yurt dışındaki borsalardan aldığını belirten Kaya, “Büyük ihtimalle borsalara kripto ithal etme izni verecekler. Bireyler alamayacak, yerel borsalar alacak.” yorumunu yaptı.

Blokzincir ve Kripto Varlıklar Derneği Başkanı Av. Oğuz Evren Kılıç, yasal düzenlemelerle birlikte global kripto para borsalarına bazı şartlar getirilebileceğini söyledi.

Getirilecek şartlar arasında Türkiye’de kurulu bir şirket veya bu şirketle organik bir bağ olması, kuruluş sermayesinin ve teminatının bulunması ve ortaklar ile yöneticilere yönelik zorunlulukların belirlenmesi yer alıyor.

Kılıç, “Küresel kripto varlık borsalarının yatırımcıya ve kamuya karşı hukukî sorumluluğu, vergi yükümlülüğü ve kriminal denetimin sağlanması gibi hususlar nedeniyle bu alan başı boş bırakılamaz.“ dedi.

Kılıç’a göre Türkiye’deki bir şirketle organik bağı olan global borsalar, bu şirket üzerinden hukuken sorumlu ve muhatap olacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türkiye’de Yabancı Kripto Borsalarına Erişim Kısıtlanacak mı: Tahminler Ne Yönde?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!