Binance 2,7 milyar dolar ödeyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri mahkemesi, kripto borsası Binance ve eski CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) ödeme yapmasını öngören bir karar aldı. CZ 150 milyon dolar, Binance ise 2,7 milyar dolar ödeyecek. 

CFTC 18 Aralık’ta yaptığı açıklamada, ABD Illinois Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nin daha önce duyurulan uzlaşmayı onayladığını ve CFTC tarafından ilk olarak Kasım ayında yayınlanan yaptırım eylemini sonuçlandırdığını duyurdu. 

CFTC’den yapılan açıklamada, “Mahkeme, Zhao ve Binance’in Emtia Borsası Yasasını (CEA) ve CFTC düzenlemelerini ihlal ettiğini tespit etti, Zhao’ya karşı 150 milyon dolar şahsi para cezası uyguladı ve Binance’in 1,35 milyar dolarlık haksız işlem ücretini affetmesini ve CFTC’ye 1,35 milyar dolar ceza ödemesini emretti” denildi.   

Federal Court Enters Order Against Binance and Former CEO, Zhao, Concluding CFTC Enforcement Action: https://t.co/YJD1lglbsZ

— CFTC (@CFTC) December 18, 2023

Onaylanan uzlaşma, CFTC tarafından CZ ve Binance’e karşı uzun süredir devam eden davanın sonuçlandığına işaret ediyor. Kurum, 27 Mart tarihinde CZ ve borsasına federal yasalardan kaçmak ve yasadışı türev borsası işletmek suçlamalarıyla dava açtı. 

21 Kasım’da CZ, ABD Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve CFTC ile yapılan geniş kapsamlı anlaşmanın parçası olarak Binance’in başındaki görevinden istifa etmeyi kabul etti. Aynı gün Zhao, Kara Para Aklamayı Önleme yasalarıyla ilgili çeşitli hukuki suçlamaları da kabul etti.  

7 Aralık’ta CZ’nin 23 Şubat 2024 ceza tarihine kadar ABD’de kalmasına karar verildi. Kara para aklama suçlamasıyla 18 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olan CZ, cezaları temyize götürmemeyi de kabul etti.  

İlgili: Binance CEO’su, CZ’nin istifasının ardından planlarını açıkladı

Anlaşmanın bir parçası olarak hem CZ hem de Binance, Müşterini Tanı önlemlerinin borsada sürdürülmesini sağlamak amacıyla daha fazla adım atmayı ve Binance’in bağımsız üyelerden oluşan bir yönetim kurulu, bir uyum komitesi ve bir denetim komitesi de dahil olmak üzere resmileştirilmiş bir kurumsal yönetim yapısını da zorunlu kılmayı kabul etti.  

Mahkeme ayrıca Binance’in eski uyum sorumlusu Samuel Lim’in “Binance’in ihlallerine yardım ve yataklık etmek ve ABD yasalarından kasten kaçmak veya kaçmaya teşebbüs etmek için ABD dışında faaliyetlerde bulunmak” suçlarından 1,5 milyon dolar para cezası ödemesi için de ayrı bir karar verdi. 

CZ’nin CEO’luk görevini Binance’in eski küresel bölgesel piyasalar başkanı Richard Teng üstlendi.  

It is an honour and with the deepest humility that I step into the role of Binance’s new CEO.

We operate the world’s largest cryptocurrency exchange by volume. The trust placed on us by our 150m users and thousands of employees is a responsibility that I take seriously and hold…

— Richard Teng (@_RichardTeng) November 21, 2023

Teng, 5 Aralık’ta Cointelegraph’a verdiği röportajda, Binance’i “tamamen farklı” olduğunu belirtti ve yatırımcılara “uyumlulukta eksiklerin” olduğu günlerin artık geride kaldığına dair güvence verdi. Teng, ileriye dönük olarak Binance’in dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumlarla anlaşmak amacıyla büyük yatırımlar yaptığını söyledi.   

Geçtiğimiz 18 ay içinde Binance, Hollanda, Kıbrıs, Avustralya ve Kanada da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde temel hizmetlerini sonlandırmak ya da önemli ölçüde kısıtlamak zorunda kaldı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance 2,7 milyar dolar ödeyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!