Meta ile Ortak Altcoin’de Kurucu ile Geliştirici Arasındaki Gerginlik Fiyatı Düşürdü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzinciri veri depolama şirketi Arweave’de (AR) kurucunun geliştirici ekibe “açgözlü” suçlaması token fiyatını olumsuz etkiledi. 

Daha önce sosyal medya devi Meta ile ortaklığı bulunan Arweave ve geliştirici şirket Irys arasında ağ çatallanması ve token arzını sıfırlamayı içeren bir fikir ayrılığı yaşandı. Arweave kurucusu Samec Williams 18 Aralık tarihli sosyal medya paylaşımında, Irys’in ağı hard fork’lamayı (çatallama) planladığını ve bunu kendi yöntemleriyle yapmak istediğini belirtti.

Willams, Irys’nin en büyük 4. dosya paylaşım blockchain ağı olan Arweave’in forklamasını 2 farklı neden yoluyla istemiyor.

Willams’a göre Irys, platformun uzun vadeli yararı yerine açgözlülük ile motive oluyor. Irys’in platformun sağlığı ve bütünlüğünden önce kişisel çıkarlarını düşünerek forklamayı istediğini ima eden Willams, etik dışı olduğunu savunuyor.

Kurucu ayrıca daha uzun vadeli ve güveni korumak adına işlem yapılması gerektiğini belirtirken token arzını sıfırlamak, geçmiş kullanıcı verilerini silmek ve parasal avantaj elde etmemeyi amaçlıyor.

Kurucu bu durumun topluluğa büyük zarar vereceğini ve şimdiye kadar inşa edilmiş güven yapısını zedeleyeceğini vurguladı:

Irys Arweave’i çatallamayı düşünüyor. Veri setini bırakıp token arzını sıfırlamayı planlıyorlar. Kullanıcılar Arweave’e yükleme yapma konusunda Irys’e güvendikleri için bu, açgözlülükten kaynaklanan bir oyun gibi görünüyor.

Ağda, ağın çatallanması ve yükseltilmesi için güvenli bir yol sağlayan, protokol evrimi adı verilen yerleşik bir mekanizma vardır. Bunu görmezden geliyorlar.

Arweave protokolünde ağın gelişimi için farklı bir yol izleyerek yeni bir zincir yaratabilir. Ancak yeni üretilen ağ, tüm verileri ve mevcut token arzını korumaktadır. Bu sayede veriler her zaman güvende kalmaktadır.

Ancak Irys’in bu yapmak istediği ağın normal protokolüne karşı olduğu için kurucu sert bir dille buna ters çıkıyor. Yeni üretilen ağ ve yeni çıkarılacak token için Irys’in bazı geliştiricilere token vermek istemediği iddia ediliyor. Bunu da kurucu açgözlülük olarak nitelendiriyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Irys cephesi, Williams’ın söylediklerinde derin bir ironi olduğunu ifade etti.

Şirket atacakları her adımda topluluğa danışacaklarını belirtirken yine de daha az sansür ve daha fazla merkeziyetsizlik için eski verilerin ortadan kaldırılması gerektiğini savundu:

Sam’in eylemlerinde trajik bir ironi var. İnsanlığı tiranlardan korumak için teknoloji geliştirmeye kendini adamış biri için, onun böyle davrandığını ve Irys’i açık kaynaklı ve izinsiz bir yazılım olması amaçlanan Arweave’den platformdan çıkarmaya çalıştığını görmek çok hayal kırıklığı yaratıyor. Irys, verilerinin nerede saklanacağı konusunda kullanıcıların seçim hakkını hiçbir zaman elinden almamıştır ve almayacaktır. Kullanıcıları için kalıcı verilere sınırsız erişim sağlamak, Irys’in yaptığı işin özüdür. Sansüre dayanıklı, açık kaynak ve izin gerektirmeyen teknolojiye bağlılığımızı sürdürüyoruz.

CoinGecko verilerine göre son gelişmelerden kötü etkilenen platformun yerel token’ı AR, son 24 saat içerisinde %14 değer kaybederek 9,86 dolar seviyesinden 8,51 dolara geriledi. AR yazım esnasında 8,99 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta ile Ortak Altcoin’de Kurucu ile Geliştirici Arasındaki Gerginlik Fiyatı Düşürdü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!