SEC yetkilileri, spot Bitcoin ETF için görüşmelerini sürdürüyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), varlık yönetim şirketleriyle spot Bitcoin ETF başvuruları üzerine bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde Gary Gensler’ın ofisinden yetkililer de katıldı.

Mahkeme belgelerine göre regülatör, kripto yatırım aracının büyük borsalarda işlem görmesine olanak tanıyacak kural değişikliklerini görüşmek üzere 14 Aralık’ta BlackRock’tan temsilcileri kabul etti. Bloomberg ETF analisti James Seyffart’a göre bu, taraflar arasındaki üçüncü görüşme oldu.

Varlık yöneticileri ile SEC arasında yapılan toplantılar, önceki haftalarda da yoğunluk kazandı. Regülatör, 8 Aralık’ta Grayscale, Franklin Templeton ve Fidelity temsilcilerini kabul etti.

BlackRock met again with the SEC yesterday. This time with Gensler’s people/staff https://t.co/cjQ8ChxlBV pic.twitter.com/shDiZPidPe

— James Seyffart (@JSeyff) December 15, 2023

Genler’ın personelleri, kasım ayının sonunda da piyasa manipülasyonu ve yatırımcı korumalarına ilişkin endişeleri gidermek için Hashdex ekibiyle bir araya geldi. Cointelegraph’ın edindiği bilgiye göre görüşme, Chicago Ticaret Borsası pazarındaki fiziksel borsalardan spot Bitcoin satın alınmasına odaklandı.

WisdomTree, BlackRock, Invesco, Fidelity ve Grayscale’in de aralarında bulunduğu birçok varlık yönetim şirketi spot Bitcoin ETF ürününü piyasaya sürmeyi amaçlıyor. SEC, yıllar boyunca tüm teklifleri reddetse de analistler, 2024’ün başında bir onay bekliyor.

Onay verildiği takdirde, lider kripto para borsasına bağlı ürünler Wall Street borsalarında işlem görecek ve BTC dünyanın en yetkili yatırım şirketleri tarafından desteklenen ürünle daha fazla insana ulaşacak. 

Spot Bitcoin ETF, BTC’nin fiyatını doğrudan takip eder. SEC, 2021 yılında ilk vadeli işlem BTC ETF’ine onay verdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC yetkilileri, spot Bitcoin ETF için görüşmelerini sürdürüyor.
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!