Grayscale kararı sonrası Gensler’den geri adım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, yakın zamanda gelen mahkeme kararının ardından düzenleyici kurumun, Bitcoin borsa yatırım ürünlerine yönelik yaklaşımını yeniden gözden geçirdiğini ima etti.

14 Aralık tarihinde CNBC’ye konuşan Gary Gensler’e, bekleyen spot Bitcoin ETF başvuruları hakkında bir soru yöneltildi. Gensler, şu anda SEC onayı bekleyen “sekiz ila bir düzine başvuru” olduğunu ifade etti. 

“Geçmişte bu başvuruların bir kısmını reddetmiştik” diyen Gensler daha sonra mahkemelerin bu konuya ağırlık verdiğini de sözlerine ekledi. Bunu, kurumun Bitcoin konusundaki tutumunu değiştirebileceğini öne süren bir açıklama izledi:

“Mahkeme kararlarına dayanarak bu konuya yeni bir bakış getiriyoruz.”

Haber sunucusu Sara Eisen’in, “Grayscale’i mi kastediyorsunuz?” sorusunu geçiştiren Gensler, kurum içinde her şeyin “Kongre’nin çıkardığı yasalar ve mahkeme kararları dahilinde” yapıldığını dile getirdi. 

Ağustos ayında yargıç, SEC’in Grayscale Investments Bitcoin Trust aracılığıyla gerçekleştirilen ETF teklifini reddetme kararını bozdu.

Aralarında BlackRock, Fidelity, Grayscale, Invesco, VanEck ve Valkyrie’nin de bulunduğu birçok büyük varlık yöneticisi şu anda spot Bitcoin ETF başlatma yarışında. Tüm başvurular ertelenmiş olsa da analistler, Ocak ayı başında toplu onay verileceğinden eminler.

Bloomberg’den Kailey Leinz ile 14 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği başka bir röportajda ise Gensler, spot Bitcoin ürünleri için yapılan başvuru sayısına ilişkin soruları da geçiştirdi. Bunun yerine, kurumun önceliklerinin odak noktası olarak ABD hazine piyasasındaki son değişikliklerden bahsetti.

X’teki bu röportaja yanıt olarak ABD Kongre Üyesi Bryan Steil şu yorumu yaptı:

“Başkan Gary Gensler, komite görüşmelerinde yaptığı gibi basınla konuşurken de kripto konusunda kafa karıştırıyor. Kurumunun, kriptoyu denizaşırı ülkelere iten agresif yaklaşımının nedenini açıklamak istemiyor.”

Bloomberg ETF analisti James Seyffart ise “Gensler çok nadiren net cevaplar veriyor! Sözlerini sakınmakta tam bir usta” diyerek durumu özetledi. 

Chair @GaryGensler obfuscates on crypto with the press like he does at committee hearings. He does not want to explain his agency’s aggressive regulatory approach which is pushing crypto offshore. https://t.co/YdQFN42jmK

— Bryan Steil (@RepBryanSteil) December 13, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale kararı sonrası Gensler’den geri adım
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!