ABD Bitcoin ve Kripto Para Kurallarını Resmen Duyurdu: MicroStrategy’e Büyük Fayda!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB), kripto para şirketlerini rahatlatacak yeni kuralları yayınladı.

FASB, bilançosunda kripto para bulunduran şirketlerin bu varlıkları nasıl raporlayacağına ilişkin kuralları kamuoyuyla paylaştı.

Eski kurallara göre göre şirketler, ellerinde bulundurdukları kripto paranın değeri eğer satın aldıkları fiyattan aşağıdaysa şirketler bu varlığı satmamış olsalar bile zarar etmiş gibi bildirmek zorunda kalıyorlardı.

Fakat yeni kurallar, ellerinde bulundurdukları varlıkların gerçeğe uygun değerini, maliyet esasını ve türlerini istiyor yani şirketlerin etmedikleri bir zararı raporlamaları gerekmeyecek. Bu sayede şirketlere, gerçeğe uygun değer muhasebesini kullanma şansı tanınacak.

Kurum eylül ayında yapılan bir toplantıda kripto para bulunduran şirketlerin varlıklarını adil piyasa değeri üzerinden raporlamasının önü açmıştı.

Söz konusu yeni kurallar MicroStrategy (MSTR) gibi bilançolarında kripto para bulunan şirketlere fayda sağlayacak. Gelişme hakkındaki heyecanını gizleyemeyen ve hemen açıklamada bulunan MicroStrategy CEO’su Michael Saylor şu ifadeleriyle dikkat çekti:

FASB, 15 Aralık 2024’ten sonra başlayan mali yıllara yönelik Bitcoin için Adil Değer Muhasebesini resmi olarak benimsemiştir. Muhasebe standartlarına yapılan bu yükseltme Bitcoin’in  dünya çapındaki şirketler tarafından bir hazine rezerv varlığı olarak benimsenmesini kolaylaştıracaktır.

Kurul tarafından oy birliğiyle kabul edilen kurallar 15 Aralık 2024’ten sonra başlayacak mali yıllar için geçerli olacak. Fakat şirketlerin henüz yayınlanmamış mali tablolar için bu kuralları daha erken uygulamasına izin verilecek.

FASB Başkanı Richard R. Jones konu hakkında yaptığı açıklamada, yeni kuralların şirketlerin ve yatırımcıların kripto paralarla ilgili mali durumunu daha iyi yansıtmasına olanak tanıyacağını vurguladı:

Yeni standart, kripto varlıklarının muhasebeleştirilmesi ve açıklanmasının kurul için en önemli öncelik olması gerektiğini belirten tüm paydaşlardan gelen geri bildirimlere yanıt veriyor. Yatırımcılara ve diğer sermaye tahsisçilerine, belirli kripto varlıklarının temel ekonomisini ve bir kuruluşun mali durumunu daha iyi yansıtan daha alakalı bilgiler sağlayacak, aynı zamanda mevcut muhasebenin uygulanmasıyla ilgili maliyet ve karmaşıklığı azaltacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Bitcoin ve Kripto Para Kurallarını Resmen Duyurdu: MicroStrategy’e Büyük Fayda!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!